Băutura care-ți ține mintea ageră. Bonus, ajută și la slăbit

Georgiana Ioniță / 31 iul 2020 / 16:19
O anume băutură este asociată cu beneficii incredibile
O anume băutură este asociată cu beneficii incredibile

Pe lângă beneficiile pentru slăbit ale ceaiului verde, noi studii arată că acesta poate îmbunătăți  dispoziția, vigilența, timpul de reacție și memoria.

Ingredientul cheie activ din ceaiul verde este cofeina, care este un stimulent cunoscut.

Ceaiul verde nu conține la fel de multă cofeină precum cafeau, însă suficientă pentru a produce energie fără a provoca efectele neplăcute asociate cu consumul de prea multă cofeină.

Cofeina influențează creierul prin blocarea unui neurotransmițător inhibitor numit adenozină. În acest fel, crește arderea neuronilor și concentrația de neurotransmițători precum dopamina și norepinefrina, potrivit studiilor. 

 

Potrivit cercetărilor publicate în Nutrition Bulletin,  cofeina poate îmbunătăți diverse aspecte ale funcției creierului, inclusiv dispoziția, vigilența, timpul de reacție și memoria. 

Cu toate acestea, cofeina nu este singurul compus din ceaiul verde care stimulează creierul. De asemenea, acesta conține aminoacid L-teanină, care poate traversa bariera sânge-creier 
L-teanina crește activitatea neurotransmițătorului inhibitor GABA, care are efecte anti-anxietate. De asemenea, crește dopamina și producția de unde alfa în creier.

 

Un studiu realizat de cercetătorii de la Oxford,  arată că  L-teanina  și cofeina pot avea efecte sinergice, iar combinația celor două poate avea efecte deosebit de puternice în îmbunătățirea funcției creierului.

Datorită L-teaninei și a dozei mici de cofeină, ceaiul verde vă poate oferi un tip de energie diferit de cel produs de cafea.

Mulți oameni raportează că au energie mai stabilă și că sunt mult mai productivi atunci când beau ceai verde, comparativ cu cafeaua.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy