Stresat la maxim? Care ar putea fi remediul natural
Un studiu recent a demonstrat că o noapte nedormită poate crește până la 30% nivelul de stres emoțional.
Un studiu recent a demonstrat că o noapte nedormită poate crește până la 30% nivelul de stres emoțional.
Lisa Genova, specialistă în Neuroștiințe, afirmă, într-o prelegere TED, că, ”într-un fel sau altul”, Alzheimer ne va afecta pe toți.
Un studiu australian sugerează că prezența câinilor ar reduce dispoziția negativă a proprietarilor, însă nu ar avea efectele descrise de alte cercetări.
Afecțiuni precum depresia, AVC, schizofrenia, Alzheimer și chiar banalele migrene afectează creierul în moduri în care nici nu v-ați gândit.
Pacienții cu boala Parkinson ar putea avea deficiențe de vitamina D, precum și o mai mare prdispoziție la insomnii și depresie, potrivit unui studiu.
Cercetătorii spun că au găsit o legătură între excesul de greutate din jurul stomacului și experimentarea atrofiei cerebrale sau a contracției creierului.
Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit recent un nou aparat de diagnosticare și monitorizare a epilepsiei.
Comportamentul impulsiv a fost analizat de către cercetători, care au vrut să afle ce se întâmplă în creier atunci când au loc decizii de moment.
Autoritățile din China au aprobat un medicament pentru tratamentul bolii Alzheimer, primul nou medicament cu potențialul de a trata tulburarea cognitivă după 17 ani.
Persoanele cu autism au mai multe simetrii în cele două emisfere ale creierului, au constatat cercetătorii.
Schizofrenia ar putea fi diagnosticată prin analiza firului de păr. Cercetătorii japonezi au descoperit un marker al bolii care lasă urme în părul uman.
Pensionarea timpurie poate accelera declinul cognitiv în rândul persoanelor în vârstă și duce la instalarea demenței, arată un nou studiu
Boala Alzheimer ar putea fi oprită la timp, după ce cercetătorii au descoperit că există o perioadă în care evoluția poate fi oprită fără urmări.
Oamenii care consumă grăsimi trans au un risc mai mare de a dezvolta, în timp, Alzheimer, susține un studiu.
O cercetare recentă ar explica de ce memoria la bătrânețe este mult mai puțin flexibilă decât la maturitate.
Percepţia durerii este esenţială pentru supravieţuire, însă intensitatea ei poate fi amplificată sau diminuată, susține un studiu.
Congresul Societăţii Române de Neurochirurgie, a 45-a ediție, se va desfășura la Sibiu între 16 și 19 octombrie.
Cercetătorii americani au identificat diferențele de circuit cerebral care ar putea fi asociate cu un comportament suicidal la cei cu tulburări de dispoziție.