Boala inflamatorie intestinală, risc mai mare de probleme psihice la copii
Boala inflamatorie intestinală crește riscul tulburărilor psihice la copii. Un studiu observațional a arătat că este un risc de 1,6 ori mai mare.
Boala inflamatorie intestinală crește riscul tulburărilor psihice la copii. Un studiu observațional a arătat că este un risc de 1,6 ori mai mare.
Optimismul pare să influenteze în mod benefic psihicul și somnul. Optimiștii suferă mai puțin de insomnie și au un somn mai de calitate.
Copiii născuți toamna sau iarna sunt mai predispuși la tulburări mintale, arată un nou studiu. Explicația are legtură cu nivelul unor hormoni.
Insomnia poate fi tratată fără medicamente. Un studiu din Marea Britanie arat că rezultatele au fost mai bune în cazul unor terapii, fără mediamente.
Un psiholog explică de ce e nevoie pentru ca ajutorul pe care îl poate da unei persoane să aibă eficiență maximă. Încrederea este unul dintre factori.
Apneea obstructivă în somn ar putea influența în mod negativ tratamentul pentru depresie. Cercetătorii au făcut o legătură între cele dou afecțiuni.
Pierderea unei persoane iubite - fie că vorbim de un copil, partenerul de viață sau un părinte - nu este niciodată ușoară și, uneori, suferința durează ani.
Sărăcia din copilărie sau evenimente traumatizante afectază un copil pentru toată viața. Cercetătorii spun că efectele influențează starea psihică.
Dieta mediteraneană pare a avea efect nu doar asupra sănătății fizice, ci și psihice. Un nou studiu a asociat-o cu un risc mai mic de depresie, la bătrânețe.
Îngrijorarea excesivă și fără motiv poate crea probleme de sănătate fizică și psihică. O serie de sfaturi de la specialiști pot fi de ajutor.
Terapia prin hipnoză ar putea fi o soluție în cazul durerilor. Chiar dacă pare un truc magic, studiile arată că poate reduce substanțial durerile acute.
Celulele sanguine provenite de la pacienți cu tulburări mintale au fost folosite pentru a găsi medicamente pentru aceste afecțiuni.
Furia are efecte asupra sănătății fizice mai dăunătoare decât tristețea, au arătat cercetătorii într-un nou studiu. Cei mai afectați sunt bătrânii.
Singurătatea este cauza celor mai multe tulburări mintale comune. Situația începe să fie o problemă socială, nu doar individuală, spun cercetătorii.
Stresul cotidian poate duce la anxietate ori boli fizice. Un exercițiu de simplu ne poate ajuta să rezistăm la stres. Specialiștii spun să luăm modelul copiilor.
O analiză genetică ar ajuta pacientul cu boli mentale să primească doza potrivită de medicamente, demonstrează un studiu.