Cafeaua, eficientă pentru slăbit. Bilic: Este incredibil ce efect pozitiv are

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cafeaua eficienta pentru slabit. FOTO @ Trina Snow
Cafeaua eficienta pentru slabit. FOTO @ Trina Snow

Cafeaua, bună și pentru slăbit, dar și pentru protejarea sistemului nervos. Însă este important de știut când să o consumăm.

Cafeaua are multiple beneficii pentru sănătate, însă este important de știut momentul la care trebuie consumată aceasta. Potrivit medicului Mihaela Bilic, cafeaua este eficientă pentru metabolism, cu efect asupra slăbitului, dar și pentru protecția împotriva bolii Alzheimer, însă cu o condiție de care trebuie ca vârstnicii, și nu numai, să țină cont.

”Cu o oră înainte de mișcare, în momentul în care introducem cafeina în metabolismul nostru, este incredibil ce efect pozitiv are asupra slăbitului, ajută la mobilizarea depozitelor de grăsime și la arderea lor. Nu întâmplător, inclusiv în efortul fizic la marii sportivi, cafeina a fost trecută pe lista de substanțe dopante pentru că ea și mobilizează grăsimile, dar și crește forța musculară și rezistența la efort, deci cafeaua este prietenul omului și din punctul de vedere al sistemului nervos, este un tonic, ne stimulează, ne ține neuronii într-un contact mult mai eficient”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic, la ”Doctor de bine” de la PRO TV.      

În privința persoanelor în vârstă, care au băut de-a lungul timpului cafea, și care beau în continuare 3 cești pe zi, cafeaua ”este protecția anti Alzheimer. Degenerarea sistemului nervos, care vine o dată cu vârsta, iată este contrabalansată de cafea”, susține Bilic. 

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafeaua pe stomacul gol. Semnele date de corp pe care nu le-ai ȘTIUT

Dacă ești un mare iubitor al cafelei trebuie să știi și cum și când trebuie să o bei, pentru a nu dezvolta probleme de sănătate.

Mulți dintre noi începem ziua direct cu o cafea, fără să mâncă, un lucru complet greșit potrivit specialiștilor. Până la prima gură de cafea, majoritatea băutorilor de cafea spun că nu pot funcționa, nu sunt coerenți și nu simt că pot face lucruri importante într-un ritm eficient, dar trebuie să știi că e bine să mănânci ceva înainte, pentru că altfel poți ajunge la consecințe grave și pot apărea mai multe probleme de sănătate, potrivit Brightside.

Băutul cafelei pe stomacul gol poate declanșa anxietate crescută și un nivel ridicat al glicemiei, dar și alte probleme:

1. Nivelul ridicat al glicemiei

Dacă primul lucru cu care intră corpul tău în contact dimineața este cafeaua, atunci trebuie să știi că această băutură băută pe stomacul gol poate duce la un nivel ridicat al glicemiei. Nivelul glicemiei din sânge poate crește chiar și cu 50%.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la cafeaua de dimineață, ci pur și simplu trebuie să mănânci ceva înainte.

2.Cârcei la picioare

Atunci când nu avem parte de un somn odihnitor, avem tendința să bem mai multă cafea a doua zi.

Cu toate acestea, după ce bem cafea, nivelul de glicemie crește și acest lucru poate duce din nou la un somn neliniștit din cauza cârceilor care pot apărea, contracții involuntare ale mușchilor în somn. (Citește mai mult AICI)

Vezi și: De ce nu este bine să bem cafeaua SEARA. Vlad Ciurea: Una dintre cauzele bolii Alzheimer este suprasolicitarea creierului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel