Cancer: cât de mult contează dieta. Răspuns neașteptat

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Mâncare
Mâncare

Cercetătorii au descoperit că dieta ar duce la modificări în microbiom care, la rândul lor, schimbă răspunsul organismului la un medicament chimioterapeutic.

Cercetătorii de la Universitatea din Virginia, SUA, au observat că adăugarea unui singur aminoacid în dietă ar transforma o doză de medicament inofensiv într-una toxică. Analizând temeinic, prin numeroase tehnici, inclusiv screening, autorii studiului, relația dintre bacteriile din microbiom, dietă și organismul au descoperit ”o rețea uluitor de complexă de interacțiuni între dietă, microbiom, medicament și gazdă”, potrivit site-ul universității citate.

Astfel, ei au concluzionat că alimentele pe care le mâncăm afectează nu doar corpul nostru, ci și microorganismele din noi. Iar modificările pe care dieta le declanșează asupra microorganismelor, susțin cercetătorii, pot crește toxicitatea unui medicament chimioterapeutic de până la 100 de ori.

Studiul pe larg, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel