Carnea cultivată în laborator, aprobată. Este durabilă și sigură din celule animale în loc de animale sacrificate

Monika Baciu |
Data publicării:
carnea cultivata in laborator - FOTO: Freepik@PlaceboPill
carnea cultivata in laborator - FOTO: Freepik@PlaceboPill

Carnea cultivată în laborator a fost aprobată pentru consum. Va ajunge în restaurante.

Carnea cultivată în laborator poate fi consumată în condiții de siguranță. Compania de carne cultivată GOOD Meat, din California, a primit autorizația de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru a-și aduce pe piață puiul cultivat în laborator, potrivit documentelor agenției publicate marți.

Mai multe companii lucrează pentru a aduce carne cultivată pe piață în Statele Unite și trebuie să primească aprobarea atât de la FDA, cât și de la Departamentul Agriculturii din SUA înainte de a-și putea vinde produsele.

Puiul GOOD Meat este al doilea produs din carne cultivată care a primit aprobare de la FDA, după ce UPSIDE Foods, din California, a primit undă verde de la autoritățile de reglementare pentru pieptul de pui cultivat în noiembrie anul trecut. FDA a acceptat concluzia companiei că produsul său este sigur de mâncat pentru oameni.

”Nu avem întrebări în acest moment cu privire la concluzia GOOD Meat conform căreia alimentele care conțin sau conțin material de celule de pui de cultură sunt la fel de sigure ca alimentele comparabile produse prin alte metode”, a spus agenția într-o scrisoare din 20 martie către companie, potrivit New York Post.

Vezi și: De ce să consumi portocala cu totul. Ce beneficii au pielița și coaja. Bilic: Să fie mestecată și cu toate fibrele la pachet

Unde se va vinde carnea cultivată în laborator

GOOD Meat intenționează să-și vândă inițial produsul la restaurantele deținute de bucătarul José Andrés, cunoscut pentru munca sa privind securitatea alimentară globală. Compania își vinde puiul la scară mică în Singapore din 2020.

Carnea cultivată este derivată dintr-o mică probă de celule animale care sunt hrănite cu nutrienți și crescute în cuve de oțel înainte de a fi prelucrate în bucăți de carne.

Companiile de carne cultivată spun că produsul oferă beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume, provenite de la animale.

Vezi și: Cardiopatia ischemică, factori de risc, simptome și tratament. Când se recomandă bypassul aortocoronarian. Rurac, despre standardul de aur: Aceste vase țin mai mult

Ce beneficii are carnea cultivată în laborator

GOOD Meat, divizia de carne cultivată a companiei de tehnologie alimentară Eat Just, Inc. este dedicată "fabricării de carne durabilă și sigură din celule animale în loc de animale sacrificate".

Măsura luată de FDA vine la doar câteva luni după ce UPSIDE Foods a primit prima undă verde de reglementare de la FDA pentru a vinde carne cultivată, carne de pasăre sau fructe de mare în noiembrie 2022.

Vezi și: Ce se întâmplă când folosești folia de aluminiu la gătit. De ce să NU o mai pui niciodată în frigider. Arhire: Dacă o aplicăm pe carne sau alimente acide e nocivă

"Viitorul planetei noastre depinde de modul în care ne hrănim... și avem responsabilitatea de a privi dincolo de orizont pentru a găsi modalități mai inteligente și durabile de a mânca. GOOD Meat face exact acest lucru, împingând limitele unor soluții noi și inovatoare, și sunt încântat ca toată lumea să guste rezultatul", a declarat Andrés într-un comunicat de presă.

Potrivit GOOD Meat, 70% dintre singaporezii care au încercat puiul cultivat de GOOD Meat au spus că are un gust la fel de bun sau mai bun decât puiul convențional. 

Carnea cultivată este obținută dintr-un mic eșantion de celule animale care sunt hrănite cu nutrienți și cultivate în cuve de oțel înainte de a fi transformate în bucăți de carne. Companiile producătoare de carne cultivată susțin că acest produs aduce beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cele 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră provenite de la animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel