Carnea cultivată în laborator, aprobată. Este durabilă și sigură din celule animale în loc de animale sacrificate
Carnea cultivată în laborator a fost aprobată pentru consum. Va ajunge în restaurante.
Carnea cultivată în laborator poate fi consumată în condiții de siguranță. Compania de carne cultivată GOOD Meat, din California, a primit autorizația de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru a-și aduce pe piață puiul cultivat în laborator, potrivit documentelor agenției publicate marți.
Mai multe companii lucrează pentru a aduce carne cultivată pe piață în Statele Unite și trebuie să primească aprobarea atât de la FDA, cât și de la Departamentul Agriculturii din SUA înainte de a-și putea vinde produsele.
Puiul GOOD Meat este al doilea produs din carne cultivată care a primit aprobare de la FDA, după ce UPSIDE Foods, din California, a primit undă verde de la autoritățile de reglementare pentru pieptul de pui cultivat în noiembrie anul trecut. FDA a acceptat concluzia companiei că produsul său este sigur de mâncat pentru oameni.
”Nu avem întrebări în acest moment cu privire la concluzia GOOD Meat conform căreia alimentele care conțin sau conțin material de celule de pui de cultură sunt la fel de sigure ca alimentele comparabile produse prin alte metode”, a spus agenția într-o scrisoare din 20 martie către companie, potrivit New York Post.
Unde se va vinde carnea cultivată în laborator
GOOD Meat intenționează să-și vândă inițial produsul la restaurantele deținute de bucătarul José Andrés, cunoscut pentru munca sa privind securitatea alimentară globală. Compania își vinde puiul la scară mică în Singapore din 2020.
Carnea cultivată este derivată dintr-o mică probă de celule animale care sunt hrănite cu nutrienți și crescute în cuve de oțel înainte de a fi prelucrate în bucăți de carne.
Companiile de carne cultivată spun că produsul oferă beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume, provenite de la animale.
Ce beneficii are carnea cultivată în laborator
GOOD Meat, divizia de carne cultivată a companiei de tehnologie alimentară Eat Just, Inc. este dedicată "fabricării de carne durabilă și sigură din celule animale în loc de animale sacrificate".
Măsura luată de FDA vine la doar câteva luni după ce UPSIDE Foods a primit prima undă verde de reglementare de la FDA pentru a vinde carne cultivată, carne de pasăre sau fructe de mare în noiembrie 2022.
Vezi și: Ce se întâmplă când folosești folia de aluminiu la gătit. De ce să NU o mai pui niciodată în frigider. Arhire: Dacă o aplicăm pe carne sau alimente acide e nocivă
"Viitorul planetei noastre depinde de modul în care ne hrănim... și avem responsabilitatea de a privi dincolo de orizont pentru a găsi modalități mai inteligente și durabile de a mânca. GOOD Meat face exact acest lucru, împingând limitele unor soluții noi și inovatoare, și sunt încântat ca toată lumea să guste rezultatul", a declarat Andrés într-un comunicat de presă.
Potrivit GOOD Meat, 70% dintre singaporezii care au încercat puiul cultivat de GOOD Meat au spus că are un gust la fel de bun sau mai bun decât puiul convențional.
Carnea cultivată este obținută dintr-un mic eșantion de celule animale care sunt hrănite cu nutrienți și cultivate în cuve de oțel înainte de a fi transformate în bucăți de carne. Companiile producătoare de carne cultivată susțin că acest produs aduce beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cele 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră provenite de la animale.
-
De ce trece sughițul dacă luăm puțină lămâie?25.12.2025, 17:54
-
6 remedii naturale pentru durerile de stomac25.12.2025, 16:05
-
EXCLUSIV Dr. Doru Negru demontează pâinea: Te-ai "spurcat" o dată?25.12.2025, 14:59
-
Primul semn că nivelul tău de stres e prea mare25.12.2025, 12:20
-
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
