Cartofii dulci, sursă de potasiu, vitamine A și E

Adisa Codruț / 20 oct 2019 / 20:41
Cartofi dulci  FOTO: pexels.com
Cartofi dulci FOTO: pexels.com

Cartofii dulci se găsesc mai tot timpul anului în supermarketuri. Sunt nelipsiți de pe masa americanilor de Ziua Recunoștinței.

Cartofii dulci. Cartofii dulci sunt nelipsiți de pe mesele americanilor de Ziua Recunoștinței. "Deși oamenii cred, adesea, cartofii dulci ca o mâncare secundară de Ziua Recunoștinței, aceste legume rădăcinoase sunt disponibile pe tot parcursul anului", potrivit Harvard Medical School.

Consumul de cartof dulce a crescut cu aproape 42% între 2000 și 2016, în State, dovadă a popularității acestui aliment.
Sunt numeroase soiurile de cartofi dulci. Coaja lor variază, ca nuanță, de la aproape alb până la roșu închis, cu câteva tipuri de violet. Unele pot avea și coaja purpurie, însă cele mai frecvente culori ale cartofilor dulci variază de la alb până la portocaliu intens.

Când sunt gătite, unele soiuri de cartof dulce rămân ferme, în timp ce altele se înmoaie. Ca elemente nutriționate, cartofii dulci sunt bogați în beta caroten – mai mult decât multe alte legume - și sunt o bună sursă de potasiu, fibre și vitamine A și C.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27