Cât contează ce mănânci. Statistici cumplite despre bolile de inimă

Florina Pop |
Data publicării:
Alimentație
Alimentație

Peste 60% dintre bolile cardiace puteau fi prevenite pe glob dacă lumea ar mânca sănătos.

Un studiu publicat într-un jurnal al Societății Europene de Cardiologie susține că mai mult de două treimi din decesele cauzate de boli de inimă la nivel mondial ar putea fi prevenite cu diete mai sănătoase.

”Analiza noastră arată că dietele nesănătoase, hipertensiunea arterială și colesterolul seric ridicat sunt primii trei factori care contribuie la decesele cauzate de infarct și angina pectorală - denumite în mod colectiv boli cardiace ischemice. (...) Peste șase milioane de decese ar putea fi evitate prin reducerea aportului de alimente procesate, băuturi zaharate, grăsimi trans și grăsimi saturate și adăugare de sare și zahăr, în timp ce creșterea aportului de pește, fructe, legume, nuci și cereale integrale. În mod ideal, ar trebui să mâncăm în fiecare zi 200 până la 300 mg de acizi grași omega 3 din fructe de mare. În plus, în fiecare zi ar trebui să vizăm 200 până la 300 de grame de fructe, 290 până la 430 de grame de legume, 16 până la 25 de grame de nuci și 100 până la 150 de grame de cereale integrale”, a declarat autorul studiului, dr. Xinyao Liu, de la Universitatea Centrală de Sud, Changsha, China.

Studiul a analizat datele furnizate de Global Burden of Disease Study 2017, realizat în 195 de țări, între anii 1990 și 2017.2 În 2017, au existat 126,5 milioane de persoane care trăiau cu boli cardiace ischemice și 10,6 milioane de diagnostice noi ale afecțiunii. Boala ischemică a inimii a provocat 8,9 milioane de decese în 2017, ceea ce echivalează cu 16% din toate decesele, comparativ cu 12,6% din toate decesele din 1990, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel