Cât de multe fibre ar trebui să mâncăm pentru a preveni bolile

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Consumul de fibre protejează sănătatea
Consumul de fibre protejează sănătatea

O nouă metaanaliză examinează 40 de ani de cercetare în încercarea de a afla cantitatea ideală de fibre pe care ar trebui să o consumăm pentru a preveni boala cronică și mortalitatea prematură.

 

Cercetătorii și organizațiile de sănătate publică au salutat mult timp beneficiile consumului de fibre, dar cât de multă fibră ar trebui să consumăm, mai exact?

Această întrebare a determinat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să comită un nou studiu. Rezultatele apar în jurnalul The Lancet.

Noua cercetare și-a propus să ajute la dezvoltarea de noi orientări pentru consumul de fibre dietetice, precum și să dezvăluie care carbohidrații protejează cel mai mult împotriva bolilor necomunicabile și pot evita creșterea în greutate, notează Medical News Today. 

Bolile necomunicabile se mai numesc și boli cronice. De obicei, durează mult timp și progresează încet. Potrivit OMS, există „patru tipuri principale de boli necomunicabile:„ boli cardiovasculare, cancer, boli respiratorii cronice și diabet.

Profesorul Jim Mann, de la Universitatea din Otago, din Noua Zeelandă, este autorul corespunzător al studiului, iar Andrew Reynolds, un coleg de cercetare postdoctorală la Școala de Medicină Dunedin din Otago, este primul autor al lucrării.

Prof. Mann explică motivația studiului, spunând: „Recenziile anterioare și metaanalizele au examinat de obicei un singur indicator al calității carbohidraților și un număr limitat de boli, astfel încât nu a fost posibil să se stabilească ce alimente să recomande pentru protejarea împotriva o serie de condiții. "

Pentru a afla, cercetătorii au efectuat o meta-analiză a studiilor observaționale și a studiilor clinice.

Aportul zilnic de 25–29 grame de fibre este ideal

Reynolds și colegii lor au examinat datele incluse în 185 de studii observaționale - în valoare de 135 de milioane de ani-persoană - și 58 de studii clinice care au recrutat peste 4.600 de persoane în total. Studiile analizate au avut loc pe parcursul a aproape 40 de ani.

Oamenii de știință au investigat incidența anumitor boli cronice, precum și rata deceselor premature rezultate din acestea.

Aceste afecțiuni au fost: boli coronariene, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet de tip 2, cancer de colon și o serie de cancere legate de obezitate, cum ar fi cancerul de sân, cancerul endometrial, cancerul esofagian și cancerul de prostată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel