Ce să mănânci când ai gripă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Ghimbir  FOTO: Pixabay
Ghimbir FOTO: Pixabay

Pe lângă recomandările medicului când aveți gripă, e bine să știți că anumite alimente vă pot da o mână de ajutor împotriva acesteia.

Gripă, alimente. Supa de pui, ghimbirul și usturoiul sunt doar câteva dintre alimentele pe care specialiștii le recomandă când aveți gripă.

Gripă, alimente. Experții webmd au realizat o listă cu câteva alimente:

Acadele din gheață (pops ice) - pot calma gâtul atunci când este dureros, umflat sau uscat. Vă mențin hidratat, ceea ce este esențial când încercați să scăpați de gripă. Obținerea de suficiente lichide menține mucusul subțire și ușurează congestia. Căutați acadele din gheață făcute din suc de fructe 100% ca să vă asigurați că veți obține nutrienți.

Sandviș cu curcan - are proteine slabe, recomandat de medici. Și deși s-ar putea să nu vă placă, acesta ajută corpul să lupte împotriva bolilor. Puteți adăuga sos de merișoare pentru aromă.

Suc vegetal - încercați un pahar cu suc de legume cu conținut redus de sodiu. E plin de antioxidanți care stimulează sistemul imunitar și vă apără împotriva germenilor. Vreți un gust dulce? Alegeți suc de fructe 100%.

Supa de pui - ajută să obțineți fluidele de care aveți nevoie și este hrănitoare. Unele dovezi științifice sugerează că poate ajuta la vindecare. Supa caldă de pui poate îmbunătăți modul în care anumite bucăți minuscule din pasajele nasului protejează corpul de bacterii și viruși.

Usturoi - poate fi o alegere bună pentru condimentarea mâncărurilor precum supa. Ar avea o anumită capacitate de a stimula sistemul imunitar și vă poate ajuta să stați departe de răceală. Însă sunt necesare studii mai ample ca să confirme dacă acest lucru este adevărat.

Ghimbir - poate ajuta la ameliorarea durerilor de stomac și greață. Unele studii sugerează că ar combate și inflamația.

Ceai fierbinte - bea ceai verde, oolong și negru pentru a obține unii antioxidanți. Respirați în aburi pentru a vă ajuta să vă curățați nasul îndesat. Adăugați o lingură de miere și stoarceți lămâie pentru a calma durerea în gât. Dacă vă deranjează cofeina, încercați în schimb versiuni de cafea decofeinizată sau pe bază de plante.

Banana - Indiferent dacă le feliați, mușcați sau le mâncați întregi, bananele nu cad greu la stomac. Acestea pot fi alimente speciale dacă aveți greață, vărsături și diaree.

Toast – pâinea prăjită este un aliment convenabil când lupți împotriva bolilor. Merge bine cu ciorba de tăiței de pui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel