Masă sănătoasă. Legume care pleznesc de proteine

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fructele de mare, legumele și fructele, sunt printre alimentele care scad riscul de AVC, boli de inimă și diabet de tip 2
Fructele de mare, legumele și fructele, sunt printre alimentele care scad riscul de AVC, boli de inimă și diabet de tip 2

Corpul are nevoie de proteine pentru mușchi și organele ca să ofere oxigen celulelor din întregul corp și să mențină o bună funcționare a sistemul imunitar.

Legume, proteine. Majoritatea oamenilor ar trebui să obțină cel puțin 10% din caloriile lor zilnice din proteine: 56 de grame pentru un bărbat (bazat pe 2.000 de calorii pe zi) și 46 de grame pentru o femeie (1.800 de calorii pe zi).

De unde le obțineți? Carnea este o sursă bună, dar nu ar trebui să exagerați deoarece vă puteți îngrășa și puteți dezvolta hipertensiune arterială, colesterol ridicat și alte probleme de sănătate. Proteine găsiți și din alte alimente, cum ar fi iaurtul, ouăle, fasolea și chiar legumele. Acestea din urmă vă oferă tot ce aveți nevoie atâta timp cât mâncați diferite tipuri și multe din ele, potrivit webmd.

Iată o listă cu legumele care sunt cele mai bogate în proteine:

1. Soia – gătiți-le la abur, cu puțină sare, pentru o gustare plină de proteine: până la 22 de grame pe cană.

2. Linte - o jumătate de cană cu linte fiartă are 9 grame de proteine. Gătiți-le cu ceapă caramelizată și ciuperci sălbatice ca mâncarea să aibă o textură asemănătoare cărnii, dar nu puneți carne.

3. Mazăre - au aproximativ 5 grame de proteine pe cană. Amestecați-le cu ceapă și ardei iute.

4. Cartofi - un cartof mare, copt, are aproximativ 8 grame de proteine. Puteți să-l mâncați cu unt și smântână, dar nu exagerați. Încercați-i cu niște chili făcuți cu curcan măcinat cu conținut scăzut de grăsime sau cu tofu care se frământă. Și adăugați o mulțime de fasole la acel chili ca să aibă și mai multe proteine.

5. Brocoli - are mai mult de 3 grame de proteine pentru fiecare porție. Puneți niște usturoi și ceapă pentru o farfurie grozavă, care merge cu aproape orice.

6. Ciuperci albe - o cană de ciuperci albe gătite are aproximativ 3,5 grame de proteine. Puneți sos de usturoi, fulgi de chili și amestecați cu pastele pentru un tratament tradițional italian.

7. Porumb – mâncați-l cu unt și puțină sare.

8. Anghinare - cel mai simplu mod de a avea acest lucru este să o fierbeți întreagă și să o presărați cu sare. Puteți picura un strop de unt sau ulei de măsline, dacă doriți. Este simplu și delicios și are aproximativ 3,5 grame de proteine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel