Super-alimente pentru femei: nutrienții care au grijă de corp

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fasolea rosie e vedetă în multe bucătării ale lumii
Fasolea rosie e vedetă în multe bucătării ale lumii

Unele fructe și legume sunt considerate de specialiști super-alimente pentru femei întrucât le asigură acei nutrienți de care au nevoie.

Super-alimente, femei. Deși alimentația este importantă pentru toți, unele alimente sunt recomandate femeilor din pricina problemelor de sănătate sau a situațiilor prin care trec – sarcină, oase fragile, cancer de sân etc. Aceste alimente de care amintește platforma medicală webmd sunt bogate în nutrienți și ajută organismul reprezentantelor sexului frumos să facă față provocărilor venite odată cu înaintarea în vârstă.

Câteva dintre super-alimentele recomandate:

1. Soia - pline de fibre, grăsimi bune și compuși asemănători estrogenului numiți isoflavone care vă pot fi prieteni în timpul menopauzei întrucât ar ușura bufeurile. Dacă ați avut cancer de sân, ar fi bine să le evitați.

2. Varză kale - conține o mulțime de vitamina K. O porție conține mai mult de 20% din cantitatea recomandată zilnic de vitaminele A și C.

3. Sparanghel - are vitamina K, e plin de folat care ajută la prevenirea defectelor congenitale cum ar fi spina bifida.

4. Fasole - proteine, fără grăsime și multe fibre. Aceasta poate scădea tensiunea arterială, zahărul din sânge și ritmul cardiac - toate lucrurile care pot duce la boli de inimă, prima cauză de deces în State în rândul femeilor.

5. Grapefruit – conține flavonoide care ajută la reducerea probabilității unor AVC-uri și contribuie la sănătatea inimii. Însă aveți grijă când mâncați grapefruit și dacă luați anumite medicamente și discutați cu medicul despre asta.

6. Fructe de pădure și cireșe - flavonoidele și antioxidanții pe care le conțin protejează celulele sănătoase de deteriorări; fructele de pădure ajuta la menținerea unei bune funcții a creierului odată cu îmbătrânirea, iar vitamina C – nelipsită pentru crearea colagenului, proteina care păstrează pielea fermă și netedă.

7. Papaya - culoarea roșu-portocalie vine de la beta caroten și licopen (îl găsim și în tomate, pepene verde). Licopenul scade șansele de a dezvolta, în timp, cancer de col uterin și de sân, dar este un antioxidant care menține colesterolul și tensiunea arterială la niveluri sănătoase.

8. Iaurt cu conținut scăzut de grăsime după 50 de ani aveți nevoie de mai mult calciu, iar iaurtul are o mulțime. Căutați sortimentul îmbogățit cu vitamina D ca organismul să mențină mai bine mineralul.

9. Sardine – pline de acizi grași sănătoși, vitamina D și calciu; grăsimile lor omega-3 pot îmbunătăți calitatea laptelui matern, iar sardinele sunt bune pentru bebelușii ale căror mame le consumă în timpul sarcinii. Au mai puțin mercur decât mulți pești.

10. Semințe de in – scad riscul de a dezvolta unele tipuri de cancer, inclusiv cel de sân. Uleiul de semințe de in conține omega-3. Însă, avertizează medicii, discutați cu medicul de familie dacă luați anumite medicamente întrucât semințele de in pot afecta funcționalitatea respectivelor pastile.

11. Avocado - studiile arată că dietele bogate în avocado pot ajuta la scăderea grăsimii abdominale, la protejarea ochilor și pielii. Acestea pot chiar ajută la scăderea nivelului de colesterol "rău" și la stimularea colesterolului "bun".

12. Cartofi dulci – conțin cupru, fibre, vitamina B6, potasiu, fier, beta-caroten, vitamina A. În timpul sarcinii și alăptării au grijă de plămânii bebelușului.

13. Spanacul conține folat, acif folic, luteină. Poate scade șansele de a avea, în timp, demență, boli de inimă și cancer de colon.

14. Ficat de vită, carne de vită – ficatul conține folat si acid folic; carne de vită – are mult fier, de care femeile au nevoie mai mult decât bărbații, după vârsta de 18 ani. Carnea de vită este bogată în fier și oferă o creștere a zincului și a vitaminei B, dar nu o consumați în exces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel