Ce să mănânci vara pentru a-ți menține silueta. Chef Salvo Lo Castro: Ajută foarte mult și la bronzat

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
chef Salvo Lo Castro - FOTO: Instagram@Salvo Lo Castro
chef Salvo Lo Castro - FOTO: Instagram@Salvo Lo Castro

Chef Salvo Lo Castro a vorbit despre ce trebuie să mănânci vara pentru a-ți menține silueta.

Dieta de vară este o adevărată bătaie de cap pentru toată lumea, dar în același timp și o preocupare foarte importantă, pentru că corpul trebuie pregătit din timp pentru plajă.

Totuși, aceasta nu ar trebui să mai fie o problemă, pentru că astăzi există extrem de multe variante de preparate sănătoase, care pot fi gata în doar câteva minute. În ajutorul nostru vine Chef Salvo Lo Castro, care, în exclusivitate pentru Spectacola, a propus câteva preparate de sezon, dar și câteva deserturi gustoase și dietetice, în același timp.

”Vara o mâncare extrem de sănătoasă este orezul negru. E un orez foarte curat, numește rizo venere, e un orez fără amidon, foarte sănătos. O altă mâncare pe care eu o propun mereu în meniul de vară este hummusul, unde punem doar la sfârșit un pic de ulei proaspăt”, a declarat chef Salvo Lo Castro, pentru Spectacola.

Vezi și: Sănătatea, blocată de "vicii birocratice". Costache: Pacienții se tratează afară. Factura plătită de stat, de 5 ori mai mare decât dacă ar fi tratați la noi

Creveții, mâncarea perfectă pentru un bronz cât mai pronunțat

Un alt preparat extrem de sănătos și gustos, în același timp, sunt creveții. Chef Salvo Lo Castro spune că aceștia nu ar trebui să lipsească din dieta de vară, pentru că ajută și la obținerea bronzului perfect, la care toată lumea visează.

”O altă recomandare sănătoasă de mâncare sunt creveții în sos de roșii. Pentru că avem o cantitate foarte scăzută de proteine și avem și omega, ajută foarte mult și la bronzat. Creveții sunt una dintre cele mai sănătoase mâncăruri. În plus, dacă mănânci foarte mulți creveți, te bronzezi. Creveții îi gătim în puțină ceapă roșie, roșii cherry, după care punem creveții, iar la sfârșit punem ulei și oregano. E foarte ușor de făcut și bun.”, ne-a mai dezvăluit acesta.

Vezi și: România, premieră în chirurgia cardiovasculară. Victor Costache, totul despre intervenție și evoluția pacientului: Medicina a progresat

Cum preparăm salata de tuna

Dacă vrem să obținem o salată sănătoasă, dietetică, dar și gustoasă în același timp, celebrul bucătar spune că salata de tună este alegerea perfectă.

”Salata de tuna cu avocado este o altă recomandare foarte bună, care se mănâncă rece. Avem o pastă de avocado, avem roșii, condimentate cu ulei, sare, piper și oregano și o bucată de ton roșu tras prin tigaie puțin, după care îl tăiem cuburi și îl punem deasupra. E foarte bună rețeta, e o rețetă de vară.”, a mărturisit cheful.

Pastele reci, ideale pentru dieta de vară

Și, dacă multe persoane fug de paste, din cauza faptului că acestea îngrașă, există un preparat foarte ușor și răcoritor, de vară, care nu ne va pune silueta în pericol.

”O altă farfurie de vară, pe care eu o propun des în meniurile mele sunt pastele reci, nu spaghete, penne și farfale, împreună cu rucola și ciuperci. Se servesc reci, este ca un fel de salată de paste. Dressing-ul îl obținem din ulei, lămâie, sare și piper. Dacă pui un dresing prea gras, ai stricat toată dieta.”, a spus chef Salvo Lo Castro.

Vezi și: Diaree, cauze și simptome. 9 lucruri de ȘTIUT despre diaree. Cât durează și ce BOLI ascunde

Deserturi dietetice de vară, cu fructe de sezon

Mai mult, acesta ne-a propus și câteva idei de deserturi dietetice, numai bine de savurat vara, care pot fi gata în câteva minute. 

”Vara se mai mănâncă foarte mult pepene verde și galben. Un desert pe bază de pepene foarte bun se obține așa: curățăm pepenele, îl tăiem cuburi, îl punem în blender, punem două linguri de zahăr pudră, punem 4 linguri de gheață fulgi, le blenduim bine și am făcut înghețată de pepene, simplu.”, a spus bucătarul chef.

Dacă pepenele nu este punctul vostru forte, atunci bucătarul chef propune o altă rețetă pe bază de piersici, extrem de delicioasă, spune el.

”O altă rețetă ușor de preparat vara sunt piersicile în vin alb. Noi curățăm piersicile, le băgăm în vin alb, le lăsăm la macerare în două linguri de vin alb, timp de 12 ore, iar apoi le mâncăm ca pe înghețată. E ceva de nemaipomenit.”, a spus chef Salvo Lo Castro.

Vezi și: Ordinul pentru distribuirea iodurii de potasiu, PUBLICAT. Când începe, UNDE și cine le primește

Desert pe bază de mascarpone, gata în câteva minute

”O altă idee de desert repede de preparat este cu mascarpone, ouă, zahăr, un pic de vanilie, esență de rom și amestecăm tot într-un bleder și am făcut o spumă de brânză, care nu are deloc calorii. E foarte, foarte ușor de făcut. E o spumă de brânză transformată într-un desert. Se face foarte ușor acasă, în 7 minute ai obținut un desert.”, a mai dezvăluit el.

”Neapărat trebuie să folosim fructe și legume din sezonul în care ne aflăm”

În încheiere, bucătarul chef ne-a dat câteva sfaturi de bază, pe care trebuie să le respectăm, dacă vrem să obținem farfuria perfectă.

”Secretul principal din bucătărie este să folosești suflet. Trebuie să vorbești cu mâncarea, să nu te faci de rușine în farfurie. Apoi este important să folosești produse de sezon, e foarte important, pentru că au un gust mai aromat, precis. Neapărat trebuie să folosim fructe și legume din sezonul în care ne aflăm, asta e cel mai mare secret.” , a conchis acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel