Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Legumele verzi, dar și plantele aromatice, sunt parte importantă dintr-o dietă echilibrată.
Legumele verzi nu sunt bune doar pentru asezonat un fel de mâncare, ci pot să fie parte integrantă din aceasta. Așa cum se poate întâmpla, de exemplu, cu o legătură de pătrunjel, ce se poate transforma cu ușurință în componenta unei salate pline de vitamine și culoare.
Nutriționistul Anca Hâncu a prezentat în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1 câteva dintre beneficiile legumelor verzi, iar pentru exemplificare a și gătit două salate, pe cât de simple, pe atât de apetisante.
”Pătrunjelul are beneficii pentru sănătatea vasculară pentru că fluidifică sângele și previne astfel accidentele vasculare cerebrale și alte boli cardiovasculare. Dar este și un detoxifiant natural.
Are o combinație de vitamine, minerale și antioxidanți care îi dau aceste proprietăți, echilibrează și hormonal, mai ales pentru femei, după menopauză.
Are și efect antiinflamator, deci este bun și în reumatism. 100 de grame depășesc necesarul de vitamina C zilnic.
Spanacul, în varianta baby (tânăr), este un booster pentru imunitate. Menține sănătatea inimii, dar are rol și în protejarea văzului, protejează împotriva apariției cataractei prin conținutul de zeaxantină și luteină. Previne și anemia prin conținutul ridicat de fier.
Rucola este, din păcate, cea mai puțin plăcută. Are gustul ușor amărui și multă lume se ferește de ea, deși protejează inima. Are un conținut ridicat de sulforafani, ceea ce îl face un detoxifiant natural, și ajută în prevenirea gastritelor”, a spus nutriționistul Anca Hâncu.
Potrivit specialistului, rucola poate fi pusă, în cantități mici, în salate sau chiar pe pizza sau paste. În salată se poate combina cu brânza de capră sau telemea, nuci, iar ca o surpriză pentru papilele gustative, se adaugă și merișoare, pentru gustul acrișor, stafide, pentru gustul dulce, sau câteva boabe de strugure.
”Iată că salata devine cu totul altceva și gustul acela de amărui dispare”, a spus nutriționistul Anca Hâncu.
O altă salată realizată și recomandată de Anca Hâncu este formată din ”salata iceberg, care este deosebit de utilă în menținerea greutății sau în scăderea în greutate, pentru că are un conținut ridicat de apă și de fibre, și astfel vorbim ca de dieta volumetrică, adică avem volum cu foarte puține calorii.
O putem combina cu avocado, ouă fierte, puțin ulei de măsline și ca să surprindem, avem la dispoziție câteva boabe de strugure, merișoare și rodie”, a mai explicat medicul.
Pătrunjelul, intrat în gastronomie în urmă cu trei secole, ca plantă aromatică, a fost multă vreme folosit ca plantă medicinală. Cel mai des, decoctul de pătrunjel se folosea ca diuretic, fiind uneori asociat cu fructe de chimion și boabe de ienupăr, potrivit lucrării ”Plante medicinale de la A la Z”.
Fructele de pătrunjel sunt utilizate în afecțiunile renale și ale căilor urinale, în afecțiuni gastrointestinale, dar și ca stimulator al metabolismului.
Acțiunea diuretică puternică, dezvoltată de fructele de pătrunjel, se datorează efectului iritant/stimulant exercitat de uleiul volatil și de flavonoide asupra parenchimului renal. În cazul afecțiunilor gastrointestinale, produsul vegetal se utilizează drept carminativ.
Apiolul și miristicina conținute de semințele de pătrunjel acționează spasmolitic și emenagog (excitant al fibrelor netede ale uterului), acesta fiind și explicația pentru utilizarea în medicina tradițională a fructelor de pătrunjel, iar mai apoi a preparatelor cu apiol, ca avortive.
La fel ca și fructele de pătrunjel, și rădăcinile sunt diuretice, dar acțiunea acestora din urmă este mai slabă. Se indică în afecțiuni ale tractului urinar pentru efectul antidiuretic.
Citește mai departe AICI.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.