Cea mai bună rețetă pentru slăbit. Cori Grămescu: Altfel nu avem nicio șansă să putem urma un plan de alimentație sănătoasă pe termen lung

Slăbit
Slăbit

Cea mai bună rețetă pentru slăbit nu constă în alimente miraculoase sau băuturi care promit rezultate rapide în câteva zile, ci perseverența! "E important să consumăm alimente care ne plac, altfel nu avem nicio șansă să putem urma un plan de alimentație sănătoasă pe termen lung", precizează nutriționistul Cori Grămescu. 

"Cea mai bună rețetă pentru slabit este perseverența.

Așa cum le spun clienților mei de la consilierea pentru dietă, cea mai bună dietă e una pe care o poți urma, nu planul perfect din punct de vedere teoretic. Apoi, e important să consumăm alimente care ne plac, altfel nu avem nicio șansă să putem urma un plan de alimentație sănătoasă pe termen lung. Și să înțelegem că excesul ponderal este un efect, nu o cauză a problemei noastre.

VEZI De ce să mănânci dintr-o farfurie albastră sau roșie. Truc formidabil pentru slăbit

Multă lume vede doar grăsimea și consideră că trebuie să facă orice pentru a scăpa de grăsime. Dacă analizăm fondul problemei, ajungem la concluzia că o viață trăita nesănătos conduce la un exces de grăsime și că pentru a reuși să slăbim, trebuie să intervenim asupra vieții nesănătoase – aceasta e de fapt cauza reală a problemei.

Factori ce stau la baza alcătuirii unei rețete bune

 

Așa că rețeta bună de care vă vorbesc ține în primul rând cont de client ca individ – ce îi place să mănânce, din ce locuri își procură hrana… Știe să gătească, sau se bazează mai mult pe restaurant și catering? Are timp să mănânce 3 mese principale și 2 gustări sau îi putem construi o schemă mai potrivită? Face sau nu mișcare și dacă da, de ce tip… Doarme suficient? La ce oră merge la culcare și ce ritm de viață are la locul de muncă/obligatii familiale/sociale. Toate aceste date sunt ingredientele cu care se construiește o rețetă pentru a scăpa de kilogramele în plus", a precizat celebrul nutriționist Cori Grămescu pe Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel