Ceaiul care oferă protecție împotriva cancerului, diabetului și bolilor de inimă. Este considerat o bijuterie cu arome complexe

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul - FOTO: Freepik@KamranAydinov
ceaiul - FOTO: Freepik@KamranAydinov

Ceaiul care oferă protecție împotriva cancerului, diabetului și bolilor de inimă este considerat o bijuterie ascunsă, cu arome complexe și compuși antioxidanți.

Ceaiul ”bijuterie ascunsă” care ar putea proteja împotriva cancerului, diabetului și bolilor de inimă este o combinație între beneficiile ceaiului negru și ale celui verde. 

Dieta este extrem de importantă în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea noastră. De exemplu, ceea ce mâncăm și bem poate crește sau scădea riscul de a suferi de anumite afecțiuni și boli, dar poate avea și un efect mai direct asupra greutății dumneavoastră.

Un anumit tip de ceai ar putea aduce de fapt o serie de beneficii pentru sănătate. Cercetătorul și chimistul doctor Tim Bond - de la Tea Advisory Panel, a recomandat consumul de ceai oolong exact din acest motiv, potrivit Express.

Vezi și: De ce se subțiază pielea pe măsură ce îmbătrânim. Cum se poate preveni această modificare

Ceaiul oolong, ce este

Ceaiul oolong este un ceai tradițional chinezesc care provine din frunzele aceleiași plante care produce ceaiul negru și verde. Deși potențialele sale beneficii pentru sănătate au fost remarcate de ani de zile, acesta reprezintă doar aproximativ două procente din ceaiul consumat la nivel mondial.

”Ceaiul Oolong este o bijuterie ascunsă a unui ceai și este surprinzător de bogat în polifenoli, care s-au dovedit a avea un impact pozitiv asupra sănătății. Deși este obținut din aceeași plantă ca și ceaiul negru (Camellia sinensis) și ceaiul verde, frunzele sunt prelucrate diferit.

Ceaiul verde este tratat termic, împiedicând aerisirea, ceea ce îl ajută să rețină concentrații mai mari ale unora dintre catechinele antioxidante. Ceaiul negru este complet aerisit, dând naștere la teaflavin și tearubigine.

Ceaiul Oolong este ”semi-aerat și se încadrează între ceaiul verde și cel negru și, deoarece este procesat diferit, ”amprenta” flavonoidelor este diferită de cea a ceaiului verde sau a ceaiului negru”, a spus dr. Bond.

Vezi și: Postul intermitent, efect asupra creierului. Poate încetini apariția bolii Alzheimer. Cum trebuie să arate rutina alimentară

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale ceaiului oolong

Dr. Bond a explicat că în spatele multiplelor sale beneficii se află componentele ceaiului oolong.

”Ceaiul oolong conține, printre altele, polifenoli - teasinensine - care sunt diferite de catechinele din ceaiul verde și de teaflavinele din ceaiul negru”, a spus el.

Aceste teasinensine bioactive ar putea contribui la beneficiile pentru sănătate ale ceaiului oolong”, a mai spus dr. Bond.

El a spus că băutura ar putea ajuta la prevenirea diabetului, a bolilor de inimă și chiar a cancerului, printre alte afecțiuni.

”Studiile de laborator au arătat că teasinensinele protejează împotriva inflamației. Cercetările sunt încă într-un stadiu incipient pentru ceaiul oolong, dar studiile de laborator au arătat că aceste teasinensine au activitate antioxidantă, reduc inflamația și protejează împotriva deteriorării ADN-ului”, a mai menționat dr. Bond.

Vezi și: Bărbații cu chelie, mai expuși la a dezvolta cancer. Care este greșeala pe care o fac

Alte studii de laborator au arătat, de asemenea, îmbunătățiri în ceea ce privește controlul glicemiei, activitatea anticancerigenă și activitatea antimicrobiană.

El a făcut referire la un studiu publicat în revista Diabetes Care în 2003.

”Un studiu efectuat pe 10 bărbați și 10 femei care aveau diabet preexistent a constatat că consumul a peste un litru de ceai oolong zilnic, timp de 10 săptămâni, a redus semnificativ nivelul de zahăr din sânge”, a spus el.

”Consumul zilnic de ceaiuri oolong a demonstrat o activitate antioxidantă la sportivi după exerciții fizice, ceea ce ar trebui să ajute la recuperarea musculară.

Ceaiul Oolong ar putea fi bun și pentru pierderea în greutate, deoarece s-a demonstrat că stimulează metabolismul la femei, într-o măsură mai mare decât ceaiul verde. Ceaiul Oolong crește, de asemenea, oxidarea grăsimilor și rata metabolică la bărbați. Alte cercetări au arătat că ceaiul oolong ar putea ameliora bolile de inimă și ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la protejarea dinților și a oaselor”, a mai spus dr. Bond.

Dr. Bond a recomandat consumul a două-trei căni pe zi pentru a profita de beneficii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel