Ceaiuri de plante pentru slăbit, sunt delicioase și răcoritoare: 5 rețete de făcut acasă

Pierderea în greutate se dovedește uneori mai complicată decât te așteptai. Pentru a stimula metabolismul, este indicat să incluzi în alimentație acele ingrediente active care te ajută în procesul de slăbire....
Cum să slăbești rapid?
Activitatea fizică regulată este unul dintre pilonii oricărui program de slăbire sănătoasă. În același timp, este posibil să activezi metabolismul și să-l stimulezi cu ajutorul ceaiurilor de plante. Pentru rezultate vizibile, este indicat să bei 1 până la 3 căni de ceai pe zi, timp de două săptămâni. Aceste ceaiuri de plante pot fi consumate înainte sau după cele 3 mese principale ale zilei.
5 rețete de ceai de plante pentru slăbit
1. Turmeric și ghimbir
Foarte utilă în procesul de slăbire, curcuma își datorează eficiența principalului său ingredient activ: curcumina. Conform unui studiu preliminar, ar avea o acțiune notabilă asupra reducerii țesutului adipos. Combinată cu ghimbirul, curcuma are un efect benefic asupra întregului metabolism.
Ingrediente (pentru o ceașcă)
1 lingură de turmeric măcinat
rădăcină proaspătă de ghimbir
250 ml apă
Mod de preparare: Mai întâi, toarnă 250 ml de apă într-o oală mică, apoi rade ghimbirul proaspăt și pune-l înăuntru. Adaugă pudra de turmeric. Fierbe băutura timp de 15 minute, strecoară și bea.
2. Ceai cu cafea verde
Așa-numita cafea verde este, de fapt, cafeaua clasică neprăjită, recoltată înainte ca semințele să fie pe deplin coapte. Cafeaua verde este utilizată pentru preparea băuturilor cu efect de ardere a grăsimilor și este uneori vândută sub formă de suplimente alimentare. Ingredientele active pe care le conține sunt capabile să limiteze absorbția grăsimilor, de unde și utilizarea sa în programele de slăbire.
Ingrediente (pentru o ceașcă)
1 linguriță boabe de cafea verde
1 cană de apă
Mod de preparare: Începe prin măcinarea boabelor de cafea verde într-o râșniță sau într-un blender. Toarnă boabele tocate într-o cană cu apă foarte fierbinte, dar nu clocotită. În mod ideal, apa ar trebui să fie la o temperatură de 80 de grade. Lasă la infuzat 10 minute, înainte de a strecura și a bea ceaiul călduț.
3. Ceai de urzică
Foarte utilă pentru slăbit, urzica este concentrată în diferite ingrediente active, vitamine și minerale. Conține calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina E, precum și vitamine din grupul B. De asemenea, este foarte bogată în antioxidanți și este unul dintre remediile preferate ale bunicii pentru a scăpa de kilogramele în plus. Un studiu in vivo publicat în revista Nutrients subliniază, de asemenea, că urzica previne acumularea de grăsimi în ficat și țesut adipos și poate combate obezitatea rezultată dintr-o dietă bogată caloric.
Ingrediente
1 lingură de frunze proaspete de urzică
250 ml de apă
Mod de preparare: Pentru a prepara un ceai de plante pe bază de urzică, începe prin curățarea frunzelor plantei și apoi scufundă-le într-o cratiță care conține 250 ml de apă rece. Lasă să fiarbă timp de 3 minute, stinge focul, acoperă ceaiul și lasă să se infuzeze timp de 10 minute.
4. Ceai de mentă
Un adevărat inhibitor al apetitului, menta este un aliat important atunci când vrei să slăbești. Săracă în calorii, stimulează digestia și oferă o senzație de sațietate. Potrivit unui studiu, menta are beneficii antiinflamatorii, antioxidante și diuretice. Prin urmare, un ceai de mentă poate favoriza pierderea în greutate.
Ingrediente (pentru o ceașcă)
1 lingură de frunze de mentă proaspete sau uscate
250 ml apă
Mod de preparare: Fierbe apa, apoi ia-o de pe foc. Adaugă frunzele de mentă și lasă-le la infuzat timp de 10 minute, asigurându-te că acoperi cratița.
5. Ceai de hibiscus
La fel ca merișoarele, ceaiul de hibiscus se distinge prin culoarea roșie și gustul dulce. Bogat în antioxidanți, stimulează metabolismul și are o acțiune diuretică, permițând în același timp absorbția a mai puțini carbohidrați. Cu toate acestea, consumul său trebuie să fie moderat din cauza efectului său laxativ.
Ingrediente (pentru o ceașcă)
1 lingură de flori uscate de hibiscus
250 ml apă
Mod de preparare: Fierbe apa, apoi adaugă florile de hibiscus. Lasă la infuzat aproximativ 5-10 minute, apoi strecoară și bea. Poate fi consumat atât cald, cât și rece.
-
Medicament experimental promițător pentru recuperarea după un AVC18.10.2025, 20:30
-
-
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci18.10.2025, 15:30
-
-
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Cum scap de pofta de dulce
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.