Ceaiuri de plante pentru slăbit, sunt delicioase și răcoritoare: 5 rețete de făcut acasă

Pierderea în greutate se dovedește uneori mai complicată decât te așteptai. Pentru a stimula metabolismul, este indicat să incluzi în alimentație acele ingrediente active care te ajută în procesul de slăbire....
Cum să slăbești rapid?
Activitatea fizică regulată este unul dintre pilonii oricărui program de slăbire sănătoasă. În același timp, este posibil să activezi metabolismul și să-l stimulezi cu ajutorul ceaiurilor de plante. Pentru rezultate vizibile, este indicat să bei 1 până la 3 căni de ceai pe zi, timp de două săptămâni. Aceste ceaiuri de plante pot fi consumate înainte sau după cele 3 mese principale ale zilei.
5 rețete de ceai de plante pentru slăbit
1. Turmeric și ghimbir
Foarte utilă în procesul de slăbire, curcuma își datorează eficiența principalului său ingredient activ: curcumina. Conform unui studiu preliminar, ar avea o acțiune notabilă asupra reducerii țesutului adipos. Combinată cu ghimbirul, curcuma are un efect benefic asupra întregului metabolism.
Ingrediente (pentru o ceașcă)
1 lingură de turmeric măcinat
rădăcină proaspătă de ghimbir
250 ml apă
Mod de preparare: Mai întâi, toarnă 250 ml de apă într-o oală mică, apoi rade ghimbirul proaspăt și pune-l înăuntru. Adaugă pudra de turmeric. Fierbe băutura timp de 15 minute, strecoară și bea.
2. Ceai cu cafea verde
Așa-numita cafea verde este, de fapt, cafeaua clasică neprăjită, recoltată înainte ca semințele să fie pe deplin coapte. Cafeaua verde este utilizată pentru preparea băuturilor cu efect de ardere a grăsimilor și este uneori vândută sub formă de suplimente alimentare. Ingredientele active pe care le conține sunt capabile să limiteze absorbția grăsimilor, de unde și utilizarea sa în programele de slăbire.
Ingrediente (pentru o ceașcă)
1 linguriță boabe de cafea verde
1 cană de apă
Mod de preparare: Începe prin măcinarea boabelor de cafea verde într-o râșniță sau într-un blender. Toarnă boabele tocate într-o cană cu apă foarte fierbinte, dar nu clocotită. În mod ideal, apa ar trebui să fie la o temperatură de 80 de grade. Lasă la infuzat 10 minute, înainte de a strecura și a bea ceaiul călduț.
3. Ceai de urzică
Foarte utilă pentru slăbit, urzica este concentrată în diferite ingrediente active, vitamine și minerale. Conține calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina E, precum și vitamine din grupul B. De asemenea, este foarte bogată în antioxidanți și este unul dintre remediile preferate ale bunicii pentru a scăpa de kilogramele în plus. Un studiu in vivo publicat în revista Nutrients subliniază, de asemenea, că urzica previne acumularea de grăsimi în ficat și țesut adipos și poate combate obezitatea rezultată dintr-o dietă bogată caloric.
Ingrediente
1 lingură de frunze proaspete de urzică
250 ml de apă
Mod de preparare: Pentru a prepara un ceai de plante pe bază de urzică, începe prin curățarea frunzelor plantei și apoi scufundă-le într-o cratiță care conține 250 ml de apă rece. Lasă să fiarbă timp de 3 minute, stinge focul, acoperă ceaiul și lasă să se infuzeze timp de 10 minute.
4. Ceai de mentă
Un adevărat inhibitor al apetitului, menta este un aliat important atunci când vrei să slăbești. Săracă în calorii, stimulează digestia și oferă o senzație de sațietate. Potrivit unui studiu, menta are beneficii antiinflamatorii, antioxidante și diuretice. Prin urmare, un ceai de mentă poate favoriza pierderea în greutate.
Ingrediente (pentru o ceașcă)
1 lingură de frunze de mentă proaspete sau uscate
250 ml apă
Mod de preparare: Fierbe apa, apoi ia-o de pe foc. Adaugă frunzele de mentă și lasă-le la infuzat timp de 10 minute, asigurându-te că acoperi cratița.
5. Ceai de hibiscus
La fel ca merișoarele, ceaiul de hibiscus se distinge prin culoarea roșie și gustul dulce. Bogat în antioxidanți, stimulează metabolismul și are o acțiune diuretică, permițând în același timp absorbția a mai puțini carbohidrați. Cu toate acestea, consumul său trebuie să fie moderat din cauza efectului său laxativ.
Ingrediente (pentru o ceașcă)
1 lingură de flori uscate de hibiscus
250 ml apă
Mod de preparare: Fierbe apa, apoi adaugă florile de hibiscus. Lasă la infuzat aproximativ 5-10 minute, apoi strecoară și bea. Poate fi consumat atât cald, cât și rece.
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.