Cele mai bune 8 ceaiuri pentru slăbit

Ghimbir, curcuma, scorțișoară, hibiscus...o multitudine de condimente și ingrediente sănătoase pot compune ceaiul de slăbit. A doua băutură consumată după apă, ceaiul este renumit pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, inclusiv în procesul de slăbire. Nutriționistul Tatiana Rodriguez Zanin explică faptul că ceaiul de slăbit este cunoscut pentru proprietățile sale de ardere a grăsimilor și dezvăluie cele mai bune opt ceaiuri care promit rezultate vizibile. 

1. Ceai verde și mure

Ceaiul verde contribuie la creșterea ratei metabolice pe termen scurt și poate ajuta la pierderea în greutate. Acest ingredient este deosebit de eficient în reducerea grăsimii corporale, după cum a demonstrat acest studiu. Murele au un conținut scăzut de calorii, dar multă apă. În plus, conțin multe minerale și vitamine, inclusiv vitamina C.

Pentru a pregăti acest ceai, ai nevoie de:

1 linguriță de frunze de mure uscate

1 linguriță de frunze de ceai verde uscate

Într-o cană, pune murele uscate și frunzele de ceai verde și adaugă 150 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi bea înainte de masă. 

2. Ceai de hibiscus și scorțișoară

Bogat în antioxidanți, ceaiul de hibiscus ajută la reducerea efectelor nocive ale radicalilor liberi. În plus, ajută la pierderea în greutate și protejează împotriva obezității, potrivit  acestui  studiu. În ceea ce privește scorțișoara, pe lângă efectele sale antimicrobiene și antiparazitare, ar activa termogeneza  grație compusului său cinamaldehidă. Acesta din urmă este, conform unui studiu, un compus care ar proteja împotriva obezității și hiperglicemiei.

Pentru a face acest ceai, ai nevoie de:

1 lingură de hibiscus uscat

1 baton de scorțișoară

1 litru de apă

Într-un litru de apă clocotită, pune frunzele de hibiscus și bățul de scorțișoară și lasă la infuzat 10 minute. Strecoară și bea acest ceai de 3 până la 4 ori pe zi, înainte de mese.

3. Ceai de ghimbir și ananas

Auzim adesea despre ghimbir și  beneficiile sale pentru sănătate. Se pare că poate juca, de asemenea, un rol semnificativ în pierderea în greutate. Și, dintr-un motiv întemeiat, îmbunătățește efectul termic al alimentelor și promovează senzația de sațietate, potrivit unui studiu. În plus, se spune că acest condiment are un efect semnificativ asupra greutății corporale și a grăsimii abdominale, așa cum se menționează în această meta-analiză. În plus, ghimbirul ajută la accelerarea metabolismului și la creșterea temperaturii corpului. 

Pentru a prepara acest ceai cu o mie de virtuți, vei avea nevoie de:

1 lingură de ghimbir

½ coajă de ananas

1 coaja de portocală

1 litru de apă

Într-o cratiță, pune 1 litru de apă la care adaugi coaja de ananas și portocală, precum și lingura de ghimbir. Fierbe totul timp de 3 minute. Lasă la infuzat 5 minute, apoi strecoară și consumă acest ceai pe tot parcursul zilei, între mese, ca gustare.

4. Ceai Mate și lămâie

Ceaiul Mate reduce pofta de mâncare și stimulează metabolismul, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate. În plus, se pare că reduce numărul total de celule adipoase. În ceea ce privește lămâia, ajută la scăderea în greutate datorită conținutului ridicat de antioxidanți polifenolici care, potrivit unui studiu, ajută la  suprimarea obezității induse de dietă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 sau 2 lingurițe de frunze de ceai Mate

suc de 1/2 lămâie

Pune frunzele de ceai mate într-o ceașcă și toarnă peste 150 ml de apă clocotită. Acoperă și lasă la infuzat 5-10 minute. Adaugă suc de lămâie înainte de a consuma ceaiul.

5. Ceai de curcuma-lămâie

Cunoscut drept condimentul de aur, turmericul este popular pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. În plus, poate juca un rol în pierderea în greutate, după cum afirmă acest studiu

Pentru a pregăti acest ceai, ai nevoie de:

1 linguriță de pudră de curcuma

1 lingură de suc de lămâie

150 ml apă clocotită

Pune pudra de curcuma în apa clocotită și lasă la infuzat timp de 10 până la 15 minute. Odată ce băutura este călduță, adaugă suc de lămâie și consumă 3 căni pe zi între mese.

6. Ceaiul Oolong

Mai puțin cunoscut decât alte ceaiuri, ceaiul Oolong ajută la arderea grăsimilor și la accelerarea metabolismului. Potrivit studiilor, ceaiul Oolong poate reduce conținutul de grăsime corporală și, prin urmare, scade greutatea corporală prin activarea metabolismului lipidelor.

Pentru a beneficia de acest ceai, ai nevoie de:

1 lingură de ceai Oolong

1 cană de apă clocotită

Lasă frunzele de ceai Oolong în apă clocotită timp de 3 minute. Filtrează, apoi consumă o cană pe zi timp de 6 săptămâni.

7. Ceai de schinduf-anghinare

Aparținând familiei de leguminoase, schinduful poate ajuta la scăderea în greutate prin controlul apetitului, așa cum se arată în acest studiu. Anghinarea, la rândul său, este un aliat în procesul de slăbire. Detoxifică organismul și ajută la pierderea în greutate. Acționează ca un diuretic și un drenaj natural. 

Pentru a prepara acest ceai de slăbit, ai nevoie de:

 ½ linguriță de semințe de schinduf

1 linguriță de frunze uscate de anghinare

Pune semințele de schinduf și frunzele de anghinare într-o ceașcă umplută cu 150 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute. Filtrează și consumă de 3 ori pe zi, între mese.

8. Ceai negru, portocală și scorțișoară

Bogat în flavonoide, ceaiul negru ajută la pierderea în greutate, așa cum s-a demonstrat în acest studiu. Prin adăugarea de coajă de portocală și scorțișoară (care favorizează scăderea în greutate), acest ceai devine aliatul tău de încredere în lupta cu kilogramele în plus. 

Ai nevoie de:

2 linguri de frunze de ceai negru

½ coajă de portocală

1 baton de scorțișoară

2 căni de apă clocotită

Fierbe batonul de scorțișoară și coaja de lămâie la foc mic timp de 3 minute. Adaugă aceste ingrediente, precum și frunzele de ceai negru în apa clocotită și lasă la infuzat 5 minute. Consumă acest ceai cald sau rece. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel