Citricele care te slăbesc. Cât de eficiente sunt

Adisa Codruț |
Data publicării:

Lămâile au numeroase beneficii pentru sănătate și, pe deasupra, sunt și delicioase. Oamenii de știință mai adaugă o calitate acestor citrice: ajută și la slăbit. 

Lămâile conțin multe substanțe nutritive de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa corect. Știm că sunt delicioase și benefice pentru sănătate, însă, oamenii de știință ne mai dau o veste bună: lămâia te scapă și de kilogramele în plus.


Deși mulți experți consideră că motivele care au stat la baza capacității lămâilor de a reduce greutatea sunt conținutul de fibre și capacitatea lor de a arde calorii, un studiu (link direct) recent a descoperit că este posibil să aibă legătură cu compușii vegetali din fructe. Cercetătorii au administrat unui grup de șoareci polifenoli extrași din coaja lămâilor, în timp ce au fost hrăniți cu o dietă de îngrășare. Ca rezultat, șoarecii cărora le-au fost administrați polifenolii, au luat mai puțin în greutate decât decât un alt grup de șoareci, cărora nu li s-a dat polifenoli, și care au urmat aceeași dietă de îngrășare. 

 

Studiul integral, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel