Ciupercile Reishi, noul ingredient de modă care aduce zeci de beneficii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ciupercile Reishi, noul ingredient de modă care aduce zeci de beneficii. Foto: Freepick @chormail
Ciupercile Reishi, noul ingredient de modă care aduce zeci de beneficii. Foto: Freepick @chormail

Ciupercile Reishi sunt renumite în întreaga lume, fiind unele dintre cele mai cunoscute ciuperci din medicina tradițională chineză. 

În prezent, ciupercile Reishi sunt un superaliment cu proprietăți unice. Cu multe milenii în urmă, aceste ciuperci Reishi erau deosebit de apreciate în Est și considerate, fiind considerate un medicament natural.

Beneficiile ciupercilor Reishi

Printre gama largă de calități utile ale ciupercilor Reishi se numără:

- capacitatea de a ajuta organismul să se adapteze la stres,

- ajută la creșterea imunității, 

Smoothie-urile, avantaje și dezavantaje. La ce trebui să fii atent cât alegi să consumi aceste băuturi

- ajuta la combaterea îmbătrânirii premature,

- normalizează nivelul zahărului din sânge,

- activează producerea „hormonului fericirii” în organism,

- ajută la normalizarea tensiunii arteriale,

- scade nivelul de colesterol,

- previne formarea cheagurilor de sânge,

Probioticele, bune pentru sănătatea generală, însă este importantă și sursa lor. Nutriționist: Luăm de la magazin, ca alimente de uz curent. Nu este bine

- ameliorează rapid mâncărimea pielii,

- elimină umflarea și alte consecințe ale dermatitei pielii,

- contribuie la normalizarea tractului digestiv, datorită prezenței magneziului și vitaminelor B în compoziție;

- componentele active care alcătuiesc ciuperca luptă atât cu dezvoltarea tumorilor benigne cât și a celor maligne.

Blue Zone, dieta longevității. Ce să mănânci ca să trăiești 100 de ani. Mihaela Bilic: E aproape ridicol în ce fel am complicat lucrurile

Ciupercile Reishi trebuie evitate de către femeile însărcinate, femeile care alăptează, copiii sub 12 ani și persoanele cu coagularea slabă a sângelui. Nu se recomandă să consumi ciuperci Reishi în același timp cu anticoagulantele.

Dacă suferi de afecțiuni cronice sau administrezi anumite tratamente, este recomandat să ceri sfatul medicului înainte de a administra orice supliment.

Intermittent fasting, postul intermitent. Mihaela Bilic rupe tăcerea: Să ne ferească Dumnezeu să nu mai avem mâncare. Acum avem din belșug și ne batem joc de ea

Pudra de Reishi poate provoca reacții gastrointestinale, amețeală, erupții cutanate și probleme hepatice.

Cum se consumă ciupercile Reishi?

Ciupercile Reishi pot fi consumate sub formă de ceai sau tinctură. Aceste ciuperci pot fi cumpărate din farmacii sub formă de capsule sau pudră. Gustul de pământ al ciupercilor Reishi este perfect mascat în băuturi dulci. 

Ciupercile Reishi sunt considerate remedii naturale antivirale, antibacteriene și antifungice datorită compușilor din componeța lor. Pe lângă ameliorarea alergiilor, aceste ciuperci oferă protecție împotriva infecțiilor microbiene, virale și fungice.

Pudra de ciuperci Reishi are un efect benefic și împotriva astmului. În plus, ciupercile Reishi reduc nivelul zahărului din sânge și nevoia de insulină la persoanele care au diabet.

Mâncarea mucegăită și fermentată, sănătate curată. Mihaela Bilic: Mâncați mâncare vie! Mâncați murături, varză murată, brânza cu mucegai, lactate fermentate

Nu în ultimul rând, ciupercile Reishi tratează insomnia, reduc sângerările menstruale abundente, hemoroizii, dar și elimină constipația. Au rezultate eficiente în tratarea hepatitelor de tip A, B sau C.

Pudra Reishi mai este numită "elixirul nemuririi" și se poate întrebuința în aproape orice afecțiune. Pudra de ciuperci Reishi se poate consuma astfel: 1 gram dimineața în amestec cu apă, ceai, fresh-uri, smootie-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel