Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
De ce ne plac atât de mult ciupercile și care sunt proprietățile sale.
"Au doar 10 calorii la suta de grame. Și pot fi consumate fără restricții. Iar în perioada postului, ne pot ajuta să dăm jos kilogramele în plus. Vorbim despre ciuperci.
Când ești vegetarian sau ții post, ciupercile par a fi înlocuitorul perfect pentru carne. Se spune că sunt bogate în proteine și au gust de pui, dar nu e chiar așa.
Nu trebuie să uităm că ciupercile sunt legume, asta înseamnă peste 90% apă și doar urme de proteine și grăsimi. Spre deosebire de carne, care are proteine complete în proporție de 20-25%, în ciuperci avem 3-4% proteine și acelea incomplete.
Avocado, bun pentru IMUNITATE în înlocuitor pentru CARNE. Când devine PERICULOS pentru sănătate
Cât despre gust, poate ciupercile champignons să aducă puțin a carne de pui.
Aveți nevoie de argumente nutriționale? Ei bine, ciupercile au multe fibre, minerale (potasiu, zinc, seleniu, fier) și toate vitaminele din grupul B.
Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu conțin fitați, deci fierul din compoziția lor se absoarbe eficient (1mg/100g).
Conținutul bogat de potasiu ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Ciupercile champignons conțin mult seleniu, un oligoelement valoros împotriva cancerului de prostată. În asociere cu vitamina E dintr-o banală lingură de ulei, are efect antioxidant de neutralizare a toxinelor și radicalilor liberi.
În ciuperci avem concentrația maximă de vitamine B de origine vegetală. 100g ciuperci acoperă 30-40% din D.Z.R de vitamina B3 și B5.
Substanțele antibiotice benefice din sporii ciupercilor inhibă și chiar distrug o serie de bacterii, stimulează activitatea globulelor albe din sânge și sporesc rezistența organismului la îmbolnăvire.
De ce ne plac așa mult ciupercile? Conțin acid glutamic, forma naturală a monoglutamatului de potasiu. Și când spunem glutamat spunem al cincilea gust, adică delicios și irezistibil.
Să nu uităm că și trufele sunt tot niște ciuperci cu proprietăți afrodisiace. De data asta mirosul este special, conține androstenol și crește atracția sexuală. Iar argumentul suprem l-am lăsat pentru final: ciupercile au doar 10 cal/100g, de consumat fără restricții de cantitate", spune Mihaela Bilic, în emisiunea "Doctor de Bine".
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.