Câte ciuperci trebuie să mănânci: Luptă împotriva cancerului de PROSTATĂ, TOPESC grăsimea, distrug bacteriile și scad TENSIUNEA

De ce ne plac atât de mult ciupercile și care sunt proprietățile sale.
"Au doar 10 calorii la suta de grame. Și pot fi consumate fără restricții. Iar în perioada postului, ne pot ajuta să dăm jos kilogramele în plus. Vorbim despre ciuperci.
Când ești vegetarian sau ții post, ciupercile par a fi înlocuitorul perfect pentru carne. Se spune că sunt bogate în proteine și au gust de pui, dar nu e chiar așa.
Nu trebuie să uităm că ciupercile sunt legume, asta înseamnă peste 90% apă și doar urme de proteine și grăsimi. Spre deosebire de carne, care are proteine complete în proporție de 20-25%, în ciuperci avem 3-4% proteine și acelea incomplete.
Avocado, bun pentru IMUNITATE în înlocuitor pentru CARNE. Când devine PERICULOS pentru sănătate
Cât despre gust, poate ciupercile champignons să aducă puțin a carne de pui.
Aveți nevoie de argumente nutriționale? Ei bine, ciupercile au multe fibre, minerale (potasiu, zinc, seleniu, fier) și toate vitaminele din grupul B.
Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu conțin fitați, deci fierul din compoziția lor se absoarbe eficient (1mg/100g).
Conținutul bogat de potasiu ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Ciupercile champignons conțin mult seleniu, un oligoelement valoros împotriva cancerului de prostată. În asociere cu vitamina E dintr-o banală lingură de ulei, are efect antioxidant de neutralizare a toxinelor și radicalilor liberi.
Antibioticele din ciuperci distrug bacteriile
În ciuperci avem concentrația maximă de vitamine B de origine vegetală. 100g ciuperci acoperă 30-40% din D.Z.R de vitamina B3 și B5.
Substanțele antibiotice benefice din sporii ciupercilor inhibă și chiar distrug o serie de bacterii, stimulează activitatea globulelor albe din sânge și sporesc rezistența organismului la îmbolnăvire.
De ce ne plac așa mult ciupercile? Conțin acid glutamic, forma naturală a monoglutamatului de potasiu. Și când spunem glutamat spunem al cincilea gust, adică delicios și irezistibil.
Să nu uităm că și trufele sunt tot niște ciuperci cu proprietăți afrodisiace. De data asta mirosul este special, conține androstenol și crește atracția sexuală. Iar argumentul suprem l-am lăsat pentru final: ciupercile au doar 10 cal/100g, de consumat fără restricții de cantitate", spune Mihaela Bilic, în emisiunea "Doctor de Bine".
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).