Coaja castraveților, medicament vindecător. Ce conține, la ce ajută și de ce să nu o mai arunci NICIODATĂ
Castraveții cu coajă sunt considerați un medicament natural pentru sănătate.
Castraveții cu coajă aduc beneficii sănătății. Nutriționiștii recomandă să consumăm castraveții cu coajă, aceasta având multe fibre.
Nutriționistul Mario Popescu a explicat la Vorbește Lumea de la Pro TV care sunt beneficiile castraveților cu coajă. Castraveții conțin vitamina K, vitamina B, cupru, potasiu, vitamina C, și mangan. Castraveții, datorită conținutului lor de polifenoli unici și alți compuși, ajută la scăderea riscului de boli cronice.
”Castraveții ar trebui să ne bucurăm perioada aceasta de ei, dar trebuie menționat că trebuie spălați foarte bine, dar consumați cu coajă.
Fie că punem în salată, fie că îi punem în smoothie-uri ar trebui consumați în salată.
Coaja conține foarte multe fibre, au peste 95% apă, asta înseamnă că ajută foarte mult la detoxifierea organismului și de asemenea la o hidratare atât intracelulară cât și extracelulară”, a spus Mario Popescu.
Vezi și: Curele de slăbire, o țintă veche de sute de ani. Medic: Nu suntem dotați cu mecanisme naturale
Castraveții recomandați pentru mai multe afecțiuni
Castraveţii au proprietăţi vindecătoare, fiind recomandaţi în indigestie, diabet, tensiune arterială oscilantă, probleme articulare şi împotriva obezităţii. Castraveții conţin în proporţie de 96,5% apă şi o cantitate infimă de substanţe proteice.
Pe de altă parte, leguma impresionează prin cantitatea generoasă de potasiu, fier, siliciu asimilabil, fosfor şi magneziu, substanţe depozitate în cea mai mare parte în coaja castravetelui.
Tot în coajă găsim şi cea mai mare parte de vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B şi enzime ce intervin în procesul digestiei şi al metabolismului.
Coaja castraveților, cele mai multe beneficii
Castraveţii consumaţi cu tot cu coajă conţin erepsină, o enzimă care ajută la digestia preparatelor bogate în proteine, fiind, de altfel, cele mai grele pentru stomac şi ficat. Mai mult, în cazul marilor consumatori de proteine, care adoră carnea, peştele, brânzeturile sau ouăle în alimentaţie, consumul de castraveţi previne tulburările şi bolile hepatice.
Coaja castraveţilor încurajează celulele pancreasului în a produce insulină, echilibrând glicemia prin acţiune directă.
Datorită conținutului ridicat de siliciu și magneziu, castraveții au efecte depurative, astfel contribuie la reducerea durerilor și a contracturilor musculare.
Vezi și: Selenatul de sodiu, potențial tratament împotriva demenței timpurii. În ce alimente se găsește
Nerecomandați celor cu hipertensiune
Castraveții nu sunt recomandați persoanelor care suferă de hipertensiune severă, cu ascită sau cu alte afecţiuni la care aportul de lichide în organism este limitat.
Consumul de castraveți de către aceste persoane ar trebui să fie unul moderat.
-
Consumul de ciuperci, beneficii și riscuri majore în sezonul de toamnă28.10.2025, 15:47
-
-
Ce trebuie să știi despre exsudatul faringian. Dr. Mihai Craiu, lămuriri28.10.2025, 14:20
-
-
Cine e Ștefania Szabo, medicul găsit decedat la 37 de ani28.10.2025, 13:06
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
