Concentrare, alimente care dau energie creierului

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Peștele și cafeaua hrănesc creierul FOTO: pexels.com
Peștele și cafeaua hrănesc creierul FOTO: pexels.com

Vreți să vă concentrați mai bine? Porniți cu o masă din suc natural din fructe, cereale integrale, somon și o ceașcă de cafea. Nu uitați de hidratare.

O serie de alimente contribuire la o mai bună concentrare. Specialiștii webmd.com au întocmit o listă cu câteva dintre acestea:

1. Cofeina vă face mai alert - cofeina vă dă energie și vă ajută la concentrare; se găsește în cafea, ciocolată, băuturi energizante și unele medicamente; prea multă cafeină vă face nervos.

2. Zahărul - glucoza este combustibilul preferat al creierului pe care organismul îl ia din zaharurile și carbohidrații pe care îi consumați; de aceea un pahar de suc de portocale sau de un alt fruct poate oferi un impuls pe termen scurt memoriei, gândirii și abilităților mentale. Aveți, însă, grijă la cantitatea consumată. Prea mult dulce afectează memoria și a fost legat de mai multe boli de inima si alte afecțiuni.

3. Mic dejun pentru a hrăni creierul - studiile arată că micul dejun poate îmbunătăți memoria și atenția pe termen scurt; școlarii care iau micul dejun se descurcă mai bine decât ceilalți; ce să nu lipsească din prima masă a zilei: cereale integrale, lactate și fructe: E bine de știut că un mic dejun copios, cu calorii ridicate, ar împiedica concentrarea.

4. Nuci și ciocolată zilnic - surse bune de antioxidant vitamina E, legat de unele studii la declinul cognitiv mai puțin pe măsură ce îmbătrâniti; ciocolata neagră are si alte proprietăți antioxidante puternice și conține stimulente naturale cum ar fi cofeina, care pot spori concentrarea.
Alte alimente foarte nutritive sunt afinele - protejează creierului de daunele provocate de radicalii liberi și pot reduce efectele afecțiunilor legate de vârstă, cum ar fi boala Alzheimer sau demența; cercetările demonstrează că dietele bogate în afine au îmbunătățit atât funcția de învățare, cât și funcția musculară a șobolanilor în vârstă, ceea ce le-a făcut mental egale cu șobolanii mai tineri.

5. Pește – mare stimulent pentru creier; e bogat în acizi grași omega-3 care sunt foarte buni pentru sănătatea creierului; aceste sănătoase au o putere uimitoare a creierului: o dietă care cuprinde peste scade riscul de demență și accident vascular cerebral si declinul mental; specialiștii webmd.com recomandă 2 porți de pește săptămânal pentru sănătatea creierului și a inimii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel