Concentrare, alimente care dau energie creierului

Vreți să vă concentrați mai bine? Porniți cu o masă din suc natural din fructe, cereale integrale, somon și o ceașcă de cafea. Nu uitați de hidratare.
O serie de alimente contribuire la o mai bună concentrare. Specialiștii webmd.com au întocmit o listă cu câteva dintre acestea:
1. Cofeina vă face mai alert - cofeina vă dă energie și vă ajută la concentrare; se găsește în cafea, ciocolată, băuturi energizante și unele medicamente; prea multă cafeină vă face nervos.
2. Zahărul - glucoza este combustibilul preferat al creierului pe care organismul îl ia din zaharurile și carbohidrații pe care îi consumați; de aceea un pahar de suc de portocale sau de un alt fruct poate oferi un impuls pe termen scurt memoriei, gândirii și abilităților mentale. Aveți, însă, grijă la cantitatea consumată. Prea mult dulce afectează memoria și a fost legat de mai multe boli de inima si alte afecțiuni.
3. Mic dejun pentru a hrăni creierul - studiile arată că micul dejun poate îmbunătăți memoria și atenția pe termen scurt; școlarii care iau micul dejun se descurcă mai bine decât ceilalți; ce să nu lipsească din prima masă a zilei: cereale integrale, lactate și fructe: E bine de știut că un mic dejun copios, cu calorii ridicate, ar împiedica concentrarea.
4. Nuci și ciocolată zilnic - surse bune de antioxidant vitamina E, legat de unele studii la declinul cognitiv mai puțin pe măsură ce îmbătrâniti; ciocolata neagră are si alte proprietăți antioxidante puternice și conține stimulente naturale cum ar fi cofeina, care pot spori concentrarea.
Alte alimente foarte nutritive sunt afinele - protejează creierului de daunele provocate de radicalii liberi și pot reduce efectele afecțiunilor legate de vârstă, cum ar fi boala Alzheimer sau demența; cercetările demonstrează că dietele bogate în afine au îmbunătățit atât funcția de învățare, cât și funcția musculară a șobolanilor în vârstă, ceea ce le-a făcut mental egale cu șobolanii mai tineri.
5. Pește – mare stimulent pentru creier; e bogat în acizi grași omega-3 care sunt foarte buni pentru sănătatea creierului; aceste sănătoase au o putere uimitoare a creierului: o dietă care cuprinde peste scade riscul de demență și accident vascular cerebral si declinul mental; specialiștii webmd.com recomandă 2 porți de pește săptămânal pentru sănătatea creierului și a inimii.
-
-
Bananele: arma secretă împotriva cancerului pulmonar și BPOC07.09.2025, 11:30
-
-
Băuturile dulci, legate de căderea părului06.09.2025, 19:30
-
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Trucul simplu care te scoate din stres, anxietate și atac de panică: respiră... din burtă. Fă asta de 3 ori!
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Cum să devii un "super-senior". Harvard dezvăluie secretul longevității: Nu au Alzheimer sau demență. Creier impecabil la 90 de ani
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.