Creierul copiilor consumă mai multă energie. Legătura cu obezitata

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Creierul copiilor consumă mai multă energie
Creierul copiilor consumă mai multă energie

Creierul copiilor necesită un consum mai mare de energie, atunci când încep să scadă în greutatea corporală. Cercetătorii au observat mecanismul care declanșează obezitatea.

Creșterea în greutate are loc atunci când aportul de energie depășește energia consumată. Ceea ce este mai puțin înțeles este faptul că, în copilăria timpurie, medie, aproape jumătate din energia corpului este folosită de creier.

Într-o nouă lucrare publicată în revista Proceedings de la Academia Națională de Științe (PNAS) este lansată o ipoteză care leagă cererea de energie a creierului cu riscul de obezitate. Co-autorii Christopher Kuzawa de la Universitatea Northwestern și Clancy Blair de la Universitatea din New York Scoala de Medicină susțin că variația nevoilor energetice ale dezvoltării creierului în rândul copiilor - în ceea ce privește temporizarea, intensitatea și durata consumului de energie - ar putea influența tiparele de consum energetic și de creștere în greutate.

"Știm cu toții că energia pe care corpurile noastre o arde are o influență importanta asupra creșterii în greutate", a spus Kuzawa, profesor de antropologie la Colegiul de Arte și Științe din Weinberg și un coleg de facultate la Institutul de Cercetări Politice de la Northwestern. "La copiii de 5 ani, creierul lor folosește aproape jumătate din energia corpului lor și, totuși, nu avem nicio idee despre cât de mult, variază consumul de energie în rândul copiilor.
Aceasta este o lipsă imensă în ceea ce privește înțelegerea consumului de energie.”

„Un obiectiv major al lucrării noastre este de a atrage atenția asupra acestui decalaj în înțelegerea acestui aspect și de a încuraja cercetătorii să măsoare utilizarea energiei de către creier, în studiile viitoare care privesc dezvoltarea copilului, în special cele axate pe înțelegerea creșterii în greutate și a riscului de obezitate.”

Potrivit autorilor, o altă mre necunoscută este dacă programele destinate să stimuleze dezvoltarea creierului ar putea influența modelul creierului de utilizare a energiei.

„Credem că este plauzibil că o creștere a consumului de energie de către creier ar putea fi un beneficiu neanticipat pentru programele de dezvoltare timpurie a copiilor care, desigur, au multe alte beneficii demonstrate”, a spus Kuzawa. "Asta ar fi o mare victorie."

Câtă energie consumă creierul copiilor

Această nouă ipoteză a fost inspirată de studiul lui Kuzawa și al colegilor săi din 2014, care arată că creierul consumă un maxim de două treimi din energie pentru relaxare a organismului și aproape jumătate din consumul total, la copiii cu vârsta de cinci ani.

Acest studiu a arătat, de asemenea, că vârstele în care cererea de energie a creierului crește în timpul copilariei timpurii este, de asemenea, vârste la care scad în greutate.

Deoarece energia necesară dezvoltării creierului scade la copii și adolescenți mai mari, rata de creștere în greutate crește în paralel.

Această constatare a confirmat o ipoteză de lungă durată în antropologie, conform căreia copiii umani au evoluat mult mai lent rata de creștere în copilărie, în comparație cu alte mamifere și primate în parte, deoarece creierul lor a necesitat mai multă energie pentru a se dezvolta, a spus Kuzawa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel