Cum gestionezi diabetul în pandemie: sfaturi care te vor ajuta să menții glicemiile sub control

Angela Sabău |
Data publicării:
Diabet     FOTO pexels
Diabet FOTO pexels

Suntem în plin val patru al pandemiei și numărul infecțiilor pare că va continua să crească. Persoanele cu diabet au fost unele dinte cele mai afectate în această perioadă. Iată câteva recomandări de la specialiști pentru a menține glicemiile sub control și a evita complicațiile diabetului, în special în condițiile pandemiei.

Pandemia ne-a obligat pe mulți dinte noi să muncim de acasă, iar acest lucru poate avea un efect negativ asupra sănătății. Este și cazul diabeticilor. Specialiștii spun că munca prelungită de acasă a făcut ca mulți diabetici să nu-și mai poată controla boala. Odată cu acest lucru au fost adăugate pe listă și creșterea în greutate, letargia, dependența de telefoanele mobile, stilul de viață nesănătos, rutina alimentară defectuoasă etc. Și toate acestea joacă un rol major în a face scăpa diabetul de sub control. Deci, Dr. Altamash Shaikh, Endocrinologie și Diabet, Spitalul Wockhardt, Mumbai Central, împărtășește câteva sfaturi pentru a vă gestiona diabetul în timp ce lucrați de acasă.

Dormiți bine și puțin mai devreme

Pentru sănătatea noastră bună este necesar să dormim suficient. Lipsa de odihnă și obiceiurile slabe de somn pot afecta sensibilitatea la insulină și nivelul glicemiei. Poate crește pofta de mâncare, ceea ce duce la creșterea în greutate. Lipsa somnului duce la scăderea hormonilor de creștere și la creșterea nivelului de cortizol. Este mai bine să dormiți în fiecare noapte timp de 7-8 ore.

Faceți exerciții pentru gestionarea diabetului și a stresului

Datorită spațiului limitat, unele persoane se pot simți restricționate pentru antrenamente. Cu toate acestea, munca de acasă și antrenamentul de acasă sunt posibile. Oamenii pot exersa mers pe jos sau jogging în casă. Cei care simt că trebuie să iasă pot face plimbări rapide, jogging prin menținerea distanței sociale obligatorii. Faceți acasă exerciții precum flotări, genuflexiuni, abdomene, sărituri pe loc etc. Petreceți timp de calitate cu familia și prietenii prin telefon sau video. Deoarece stresul afectează nivelul glucozei, răsfățați-vă și faceți ceea ce vă place, ceea ce va ajuta la construirea păcii interioare, astfel încât stresul să fie evitat. Meditația și yoga vă vor ține departe de stres.

Gestionați aportul de carbohidrați

Mâncarea la momentul potrivit este importantă pentru reducerea greutății și întreținere. Pentru a menține nivelul de glucoză este important să gestionați alimentele, somnul și exercițiile fizice și trebuie să fiți conștienți de aceasta. Corpul nostru descompune carbohidrații în glucoză, iar ulterior insulina ajută corpul să o folosească sau să o stocheze pentru energie. Când mâncăm prea mulți carbohidrați sau dacă avem probleme cu funcția insulinei, acest proces eșuează și apare o creștere bruscă a nivelului de glucoză. Pentru a controla nivelul de glucoză, gestionați aportul de carbohidrați și fiți conștienți de cât de mult aveți nevoie de ei. Planificarea corectă a meselor vă poate ajuta să îmbunătățiți gestionarea zahărului. Monitorizați periodic nivelul de glucoză și contactați medicul de familie.

Mențineți-vă hidratat

Beți suficientă apă, deoarece ajută la menținerea controlului nivelului de zahăr din sânge, iar riscul apariției unui nivel ridicat de zahăr scade. Prevenirea deshidratării vă ajută rinichii să elimine glucoza suplimentară prin urină.

Amintiți-vă să:

Cereți planul de sănătate.

Faceți controale periodice.

Faceți exerciții zilnice.

Faceți alegeri sănătoase.

Evitați stresul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel