Cum se depozitează corect untul. Cea mai frecventă greșeală pe care o facem

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
untul - FOTO: Freepik@yplestocker
untul - FOTO: Freepik@yplestocker

Cei mai mulți dintre noi alegem să păstrăm untul în frigider, dar atunci când vrem să îl consumăm ne confruntăm cu o problemă enervantă. Nu se poate unge pe pâine. Iată cum se depozitează corect.

Deși experții recomandă depozitarea untului în frigider, ținerea lui la temperatura camerei îl face moale și ușor de întins. De asemenea, poți să depozitezi untul în congelator pentru utilizare pe termen lung. Află cum să depozitezi untul corect.

Care este termenul de valabilitate al untului

Durata de viață a untului variază în funcție de metoda de depozitare. În mod obișnuit, untul poate rezista în frigider până la două săptămâni, dar poate rămâne comestibil la temperatura camerei timp de până la două zile dacă este păstrat într-un recipient ermetic, departe de lumina directă a soarelui. În congelator, untul poate rezista până la nouă luni.

Majoritatea untului cumpărat din magazin va avea data de expirare listată pe ambalaj. Data optimă de consum se referă la untul depozitat în frigider. Dacă observi pete de decolorare sau un miros neplăcut provenind de la unt, este probabil rânced și necomestibil.

Vezi și: Boala gravă pe care ai putea să o ai dacă te mănâncă pielea, simți furnicături în mâini și picioare. Este considerată un ucigaș tăcut

Cum să depozitezi untul

La fel ca majoritatea produselor lactate, USDA recomandă păstrarea untului în frigider la aproximativ 4 grade Celsius pentru protocolul de siguranță alimentară. Iată trei metode diferite de depozitare a untului:

La temperatura camerei

Depozitează untul pe blatul bucătăriei timp de o zi sau două într-un recipient ermetic sau o farfurie pentru unt, astfel încât să rămână moale și ușor de întins.

Nu va se strica când este lăsat la temperatura camerei datorită combinației sale de apă și grăsime. (Untul sărat rezistă mai mult decât untul nesărat la temperatura camerei, deoarece sarea acționează ca un conservant.)

Cel mai bun container pentru această metodă este un vas pentru unt care menține untul într-o cupă înconjurată de apă pentru a preveni oxidarea, potrivit Master Class.

Recipient pentru unt - FOTO: [email protected]

Vezi și: Culoarea părului care te îmbătrânește. Cele mai frecvente greșeli care duc la un aspect lipsit de strălucire

În congelator

Depozitează untul în congelator pentru a-l menține proaspăt mai mult de două săptămâni. Congelează untul într-un recipient ermetic sau pungă de congelator și etichetează recipientul cu data înghețării. Când ești gata să folosești untul congelat, dezgheață-l peste noapte în frigider.

În frigider

Păstrarea untului proaspăt în frigider este cea mai bună metodă pentru utilizare pe termen lung, de zi cu zi. Poți depozita untul în ambalajul original ne deschis sau într-un vas pentru unt în frigider timp de până la două săptămâni sau până la data de expirare. Dacă ai deschis ambalajul original, mută untul într-un recipient ermetic sau o pungă pentru sandviș pentru depozitare.

Vezi și: Un cardiolog spulberă mitul că îți crește tensiunea de la cafea: Dacă vă place cafeaua, să o beți!

Sfaturi pentru depozitarea untului

- Alege containerul potrivit. Dacă depozitezi untul la temperatura camerei, folosește un vas pentru pentru a preveni oxidarea. Dacă nu ai un vas la îndemână, folosește o farfurie pentru unt acoperită sau un recipient mic ermetic.

- Ține departe de lumina soarelui. Acoperă untul și ține-l departe de lumina directă a soarelui pentru a preveni creșterea bacteriilor și alterarea dacă îl depozitezi la temperatura camerei.

- Folia de aluminiu accelerează oxidarea. Evită să împachetezi untul în folie de aluminiu, deoarece poate accelera oxidarea grăsimilor, ceea ce face ca untul să devină rânced.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel