Cum slăbești fără DIETĂ, doar făcând treburi casnice. Câte calorii arzi când dai cu apiratorul

Dana Lascu |
Data publicării:
Poți să slăbești făcând temeinic treburi casnice. Foto: Pixabay
Poți să slăbești făcând temeinic treburi casnice. Foto: Pixabay

Dacă vrei să slăbești, dar nu vrei să să mănânci doar salate, o soluție inedită e să faci conștiincios treburi casnice. Poți arde multe calorii în timp ce speli vasele, ștergi praful, dai cu aspiratorul sau gătești. Iată cum:  

S-ar putea să nu faci suficient sport, dar dacă obișnuiești să transpiri făcând curățenie și diverse treburi casnice, s-ar putea să slăbești fără să realizezi, pentru că arzi același număr de calorii ca în timpul unui antrenament la sala de fitness.

Spre exemplu, mergi la cafenea la prânz? Dacă ai pasul rapid, asta poate fi un bun exercițiu pentru a menține circulația periferică și dacă respectiva cafenea e la distanță considerabilă de tine, chiar exercițiu în aer liber.  Cari sacoșile de cumpărături? În funcție de cât de grele sunt, e un soi de antrenament de rezistenta. Dai cu aspiratorul? Asta poate fi transformat lejer în exerciții cardio, notează Spectacola.ro.

Chiar dacă nu ai o bandă de alergat în mijlocul sufrageriei, poți să îți sculptezi trupul, doar făcând astfel de treburi casnice poți face lejer exerciții. 

Deși nu sunt un înlocuitor perfect și total al exercițiilor fizice, treburile casnice pot arde multe calorii. Un raport Wren Kitchens a chestionat 1.000 de participanți pentru a afla cât timp petrecem făcând treburile casnice obișnuite.

Apoi au extrapolat pentru a afla câte calorii ardem în timp ce facem aceste treburi, în fiecare lună.

Câte calorii ardem exact de fiecare dată când dăm temeinic cu aspiratorul, sau în timpul altor treburi casnice, aflați pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel