Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Nu doar ceea ce mănânci crește riscul de boli de inimă - cercetătorii spun că și ora la care mănânci poate juca un rol important. ...
Femeile care iau cina după ora 18:00 s-ar putea confrunta cu un risc mai mare de boli de inimă, sugerează un nou studiu, potrivit Daily Mail.
Cei care au mânâncă mai târziu au mai mulți factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială, indice de masă corporal ridicat (IMC) și un control slab al glicemiei.
Experții de la Universitatea Columbia, care au studiat 112 femei, spun că alegerea de a mânca mai devreme seara ar putea fi un mod „simplu" de a reduce riscul de boli de inimă.
Sănătatea cardiovasculară a fost evaluată folosind măsurile Simple 7 ale Asociației American Heart's Life
Acestea includ să nu fumezi, să fii activ, să mănânci sănătos și să rămâi slab, precum și să ai un nivel scăzut de colesterol, tensiune arterială și glicemie.
Studiile au arătat că persoanele care au mai multe dintre aceste măsuri, au un risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Participanții - în vârstă de 33 de ani - au primit un scor de sănătate cardiacă la începutul studiului. Aceasta s-a repetat apoi un an mai târziu.
Voluntarii au ținut jurnale electronice cu alimente despre ce, cât și cât au mâncat timp săptămânal de la începutul și aproape de sfârșitul studiului.
Rezultatele, care vor fi prezentate la Ședințele Științifice ale American Heart Association din Philadelphia, au arătat că mâncatul după ora 18:00 a fost legată de sănătatea cardiacă precară.
Femeile care au consumat o proporție mai mare din caloriile lor zilnice după această perioadă au avut, în medie, tensiunea arterială mai mare.
De asemenea, au fost mai supraponderali și mai puțin capabili să-și controleze glicemia - ambii fiind, de asemenea, factori de risc serioși pentru boli de inimă.
Rezultatele au arătat, de asemenea, o creștere de 1 la sută a caloriilor consumate seara.
O constatare similară a avut loc cu fiecare creștere de la sută de calorii după ora 20:00, ceea ce a adăugat mai multe dovezi la teorie.
Descoperirile au persistat chiar și după ajustarea vârstei și a statutului socioeconomic. Studiul nu a observat și bărbații - dar mostrele de studii au arătat similar.
mâncau noaptea aveau un risc cu 55% mai mare de boli coronariene decât bărbații care nu au făcut-o. Au studiat aproape 27.000 de bărbați despre obiceiurile lor alimentare din 1992.
Dr. Nour Makarem și echipa nu au specificat câte calorii a fost pragul pentru constatări. Însă în prezent recomandă calorii după ora 18:00 nu trebuie să depășească 30% din totalul zilnic.
Aceasta ar fi în jur de 600 pentru femei și 750 pentru bărbați, pe baza orientărilor guvernamentale.
De asemenea, echipa nu a dovedit că mâncarea târziu a dus la boli de inimă. Ei au descoperit doar o legătură cu factori de risc cunoscuți pentru afecțiune.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.