De ce ar trebui să mănânci cina până în ora 18:00: mesele târzii cresc șansele de a dezvolta boli de inimă

Nu doar ceea ce mănânci crește riscul de boli de inimă - cercetătorii spun că și ora la care mănânci poate juca un rol important.

 

Femeile care iau cina după ora 18:00 s-ar putea confrunta cu un risc mai mare de boli de inimă, sugerează un nou studiu, potrivit Daily Mail

Cei care au mânâncă mai târziu au mai mulți factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială, indice de masă corporal ridicat (IMC) și un control slab al glicemiei.

Experții de la Universitatea Columbia, care au studiat 112 femei, spun că alegerea de a mânca mai devreme seara ar putea fi un mod „simplu" de a reduce riscul de boli de inimă.

Sănătatea cardiovasculară a fost evaluată folosind măsurile Simple 7 ale Asociației American Heart's Life

Acestea includ să nu fumezi, să fii activ, să mănânci sănătos și să rămâi slab, precum și să ai un nivel scăzut de colesterol, tensiune arterială și glicemie.

Studiile au arătat că persoanele care au mai multe dintre aceste măsuri, au un risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Participanții - în vârstă de 33 de ani - au primit un scor de sănătate cardiacă la începutul studiului. Aceasta s-a repetat apoi un an mai târziu.

Voluntarii au ținut jurnale electronice cu alimente despre ce, cât și cât au mâncat timp săptămânal de la începutul și aproape de sfârșitul studiului.

Rezultatele, care vor fi prezentate la Ședințele Științifice ale American Heart Association din Philadelphia, au arătat că mâncatul după ora 18:00 a fost legată de sănătatea cardiacă precară.

Femeile care au consumat o proporție mai mare din caloriile lor zilnice după această perioadă au avut, în medie, tensiunea arterială mai mare.

De asemenea, au fost mai supraponderali și mai puțin capabili să-și controleze glicemia - ambii fiind, de asemenea, factori de risc serioși pentru boli de inimă.

Rezultatele au arătat, de asemenea, o creștere de 1 la sută a caloriilor consumate seara.

O constatare similară a avut loc cu fiecare creștere de la sută de calorii după ora 20:00, ceea ce a adăugat mai multe dovezi la teorie.

Descoperirile au persistat chiar și după ajustarea vârstei și a statutului socioeconomic. Studiul nu a observat și bărbații - dar mostrele de studii au arătat similar.
mâncau noaptea aveau un risc cu 55% mai mare de boli coronariene decât bărbații care nu au făcut-o. Au studiat aproape 27.000 de bărbați despre obiceiurile lor alimentare din 1992.

Dr. Nour Makarem și echipa nu au specificat câte calorii a fost pragul pentru constatări. Însă în prezent recomandă calorii după ora 18:00 nu trebuie să depășească 30% din totalul zilnic.

Aceasta ar fi în jur de 600 pentru femei și 750 pentru bărbați, pe baza orientărilor guvernamentale.

De asemenea, echipa nu a dovedit că mâncarea târziu a dus la boli de inimă. Ei au descoperit doar o legătură cu factori de risc cunoscuți pentru afecțiune.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel