De ce slăbesc persoanele care renunță la carne: ce se întâmplă în organism când devii vegan

Persoanele care renunță la consumul de carne au tendința să piardă în greutate și nu se îngrașă la loc. Specialiștii în nutriție au și o explicație pentru...
A deveni vegan nu este o soluție rapidă, un instrument magic de slăbit. Cu toate acestea, dacă se face corect, o dietă vegană poate oferi o pierdere în greutate sănătoasă, care este durabilă în timp, mai degrabă decât o dietă rapidă.
Există trei motive principale pentru care o dietă vegană poate duce la pierderea în greutate a persoanelor:
- Aport crescut de fibre,
- Aport redus de calorii
- Sănătatea intestinului
Aport crescut de fibră
O dietă vegană pe bază de plante, plină de fructe, legume și cereale integrale, este bogată în fibre. Fibrele sunt nutrienți esențiali, nu numai pentru sănătatea intestinului, ci și pentru sațietate. Acest lucru se datorează faptului că se extinde în stomac, făcându-vă să vă simțiți sătul mai mult timp, astfel încât este mai puțin probabil să luați o gustare între mese.
Această reducere a foamei poate, la rândul său, să reducă consumul de calorii și, prin urmare, poate ajuta la pierderea în greutate. Pentru a crește aportul de fibre trebuie să consumați multe fructe, leguminoase, legume și cereale integrale, cum ar fi semințe de chia, semințe de in, cartof dulce, fasole și linte.
Aport redus de calorii
Comparativ cu carnea, grăsimile saturate, ouăle și alimentele lactate și pe bază de plante au un conținut caloric mult mai redus și un conținut de nutrienți mult mai mare. În general, legumele, fructele și leguminoasele tind să aibă un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în vitamine și minerale esențiale care susțin sănătatea. Un studiu din 2014 a comparat calitatea nutrițională a dietelor vegane față de dietele omnivore și a constatat că dietele vegane sunt mai bogate în fructe și legume cu un conținut ridicat de sodiu și grăsimi saturate.
Deși alți factori joacă un rol, pierderea în greutate se reduce în mare măsură la un consum de calorii mai mic decât caloriile arse. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să numărați caloriile pe o dietă vegană, dar dacă urmați o dietă vegană pe bază de plante plină de alimente întregi, cel mai probabil veți consuma mult mai puține calorii și substanțe nutritive semnificativ mai mari în comparație cu o dietă omnivoră standard.
Sănătatea intestinelor
Cercetările emergente au relevat importanța microbiomului și a gestionării greutății noastre. Avem trilioane de bacterii care trăiesc în interiorul intestinului nostru, AKA microbiomul nostru intestinal, care sunt esențiale pentru orice, de la funcționarea sistemului imunitar la sănătatea digestivă, a creierului și a pielii.
Cu toate acestea, cele mai recente cercetări științifice au relevat un dezechilibru în bacteriile intestinale, cu mai multe bacterii rele decât bacterii bune, cunoscute sub numele de disbioză microbiomică, este asociat cu un risc mai mare de creștere în greutate. Prin urmare, îngrijirea bacteriilor intestinale este o modalitate excelentă de a sprijini o gestionare sănătoasă a greutății.
O dietă vegană bogată într-o varietate de alimente vegetale și fibre diferite, de ex. fasolea, nautul, legumele și cerealele integrale vor hrăni bacteriile pozitive din intestin, permițându-i să prospere și promovând un microbiom intestinal sănătos, care susține gestionarea greutății. Studiile au arătat că persoanele care urmează o dietă vegană au un echilibru mult mai sănătos de bacterii intestinale prietenoase.
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima