Deficiențele nutriționale care provoacă mâinile și picioarele reci

Georgiana Ioniță / 22 sep 2019 / 17:08
 Deficiențele nutriționale care provoacă mâinile și picioarele reci
Deficiențele nutriționale care provoacă mâinile și picioarele reci

Zicala spune „mâini reci, inimă caldă”, însă, în realitate, mâinile și picioarele reci pot indica deficiențe nutriționale. 

A avea extremitățile reci la atingere nu este un pericol în sine, însă aportul inadecvat de vitamine și minerale poate duce la alte probleme de sănătate, mai periculoase. Acest aspect poate fi remediat prin puteți reglarea dietei pentru a stimula aportul nutrițional, însă este important consultul medicului pentru a vă asigura dacă nu este de fapt un simptom al unei alte afecțiuni.

Fier

Potrivit Livestrong, mâinile și picioarele reci pot fi rezultatul unei deficiențe de fier. Adultul mediu necesită 8 - 18 mg fier în fiecare zi. Femeile însărcinate necesită mult mai mult - 27 mg. Consumul mai mic inhibă producerea de mioglobină și hemoglobină, componente din sânge care furnizează oxigen în diverse părți ale corpului. Aceasta declanșează o afecțiune cunoscută sub numele de anemie; un simptom al anemiei este mâinile și picioarele reci. Pentru a stimula aportul de fier, mănâncă ficat, stridii și spanac.

Vitamina B-12

Insuficiența de vitamina B-12, cunoscută și sub denumirea de cobalamină, poate contribui la o senzație de răceală ale mâinilor și picioarelor. Ai nevoie de 2,4 mcg din această vitamină în fiecare zi, deși femeile au nevoie de ceva mai mult atunci când sunt însărcinate - 2,6 mcg. O deficiență provoacă anemie, al cărei simptom este răcirea mâinilor și picioarelor. Adăugați pește și crustacee, carne de organe, ouă și produse lactate pentru a crește aportul de vitamina B-12.

Niacina

Boala Raynaud este o afecțiune circulatorie care poate duce la mâini și picioare reci din cauza îngustării arterelor care furnizează sânge acestor părți ale corpului. Andrew Weil, M.D., director al Arizona Center for Integrative Medicine, recomandă consumul a 100 mg de niacină pe zi pentru a combate această problemă. Aceasta este cu mult mai mult decât cantitatea de care aveți nevoie în mod normal în fiecare zi, care variază între 14 și 18 mg. Vă puteți crește aportul de niacină consumând sfeclă, pește și semințe de floarea soarelui.

Magneziu

Includerea cantității adecvate de magneziu în dieta dvs. poate rezolva problema mâinilor și picioarelor reci - temperatura extremă scăzută poate fi legată de o deficiență a acestui mineral. Femeile adulte au nevoie de până la 300 mg de magneziu zilnic, iar bărbații necesită până la 400 mg. Puteți obține mai mult magneziu în planul alimentar consumând tofu, cereale integrale, multe tipuri de nuci, cartofi copți, alge și legume cu frunze verzi.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy