DETOX: băutura care curăță și vindecă ficatul și colonul. REȚETĂ cu morcovi, sfeclă și pătrunjel de făcut în 12 minute

În doar 12 minute poți să-ți faci un smoothie DETOX care-ți curăță ficatul și colonul. Dacă îl bei zilnic, în locul unei mese, efectele se văd în 2-3...
DETOX: Cele mai bune ingrediente care dotoxifică natural ficatul și ale unui smoothie care curăță colonul se folosesc crude! Întâi iată care sunt acestea și ce beneficii pentru sătătate aduc, apoi rețeta pentru un pahar.
Ce legume și verdețuri folosești și de ce:
Morcovi
Beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului lor de beta-caroten și fibre, dar ei conțin și mangan, fosfor, cupru, potasiu, vitamina B1, B2, B6 și vitamina K, C, E. Morcovii sunt, de asemenea, bogați în antioxidanți.
Sfecla
Rădăcina de sfeclă este recunoscută pentru efectele sale puternice antioxidante și de inducere a enzimei de fază II, antiinflamatoare, fungicide și pentru o substanță care ajută la detoxifiere și chiar proprietăți anti-cancer. Sfecla este, de asemenea, o sursă bună de fibre dietetice, magneziu, fosfor, vitamina C, fier și vitamina B6, dar are, de asemenea folat, mangan, potasiu și cupru. Toți acești nutrienți vor sprijini vindecarea rinichilor, a ficatului și a vezicii biliare, îmbunătățesc, de asemenea, nivelurile de acid gastric și normalizează tensiunea arterială ridicată.
Mere
Merele sunt bogate în vitamina A - un puternic antioxidant, fibre, vitamine B (B1, B2, B3, B5 și B9), vitamina C, E, K. Atenție, majoritatea vitaminei C și a vitaminei A se află în coaja de măr, așa că nu o curățați și nu o aruncați. Trebuie doar să spălați merele bine cu apă călduță!
Ghimbir
Rădăcina de ghimbir are, de asemenea, un complex de vitamine B B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, E, precum și minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc. Ghimbirul mărește capacitatea naturală a corpului de a absorbi nutrienții. De asemenea, are proprietăți antiinflamatoare, anti-bacteriene, anti-fungice, care îl fac un aliat de încredere împotriva majorității infecțiilor acute.
Pătrunjel
Conține vitamina E (alfa tocoferol), tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, acid pantotenic (B5), fosfor și zinc, vitamina A, C, K, folat, calciu, fier, magneziu, potasiu, cupru și mangan. Apigenina și miristicina (care se găsesc în pătrunjel) măresc productivitatea uneia dintre enzimele ficatului nostru care ajută la detoxifierea corpului nostru. Activează producția de glutation, ceea ce îl face un instrument excelent de detoxifiere a metalelor grele, împiedicându-i să facă daune. În plus, ajută corpul să elimine mucusul suplimentar.
Semințe de in
Aceste semințe sunt unice din punct de vedere nutrițional, au un conținut ridicat de acizi grași esențiali omega-3, fibre dietetice, vitamina B1, cupru, magneziu, fosfor și seleniu. Semințele de in sunt mucilaginoase și au efect anti-ulcer în tractul intestinal.
Ulei de cânepă
Cânepa are un amestec perfect și natural de proteine ușor digerabile, un raport excelent de grăsimi esențiale (Omega 3 și 6), acid gamma linolenic (GLA), antioxidanți, aminoacizi, fibre, fier, zinc, caroten, fosfolipide, fitosteroli, vitamina B1, B2, B6, vitamina D, E, clorofilă, calciu, magneziu, sulf și cupru. Este puternic antiinflamator, oferind o recuperare mai rapidă a sistemului digestiv.
REȚETA:
Timp de pregătire: 12 minute
Ingrediente pentru un pahar mare:
1 morcov mediu
1 sfeclă medie – sau un sfert
1 măr mediu – cubulețe
o mână de pătrunjel - proaspăt
o bucată de Ghimbir de 2-3 cm - proaspăt
1 linguriță semințe de in - măcinate sau întregi
1 lingură ulei de cânepă (sau ulei de in)
3/4 cană apă
Dacă e prea dulce, se poate stoarce o jumătate de lămâie.
Cum se face:
Spălați, curățați de coajă (doar sfecla, morcovii și ghimbirul!) și tocați în cuburi totul. Într-un blender adăugați toate ingredientele și amestecați până se omogenizează. Adăugați mai multă apă dacă o preferați mai lichidă. Cel mai bine este să-l serviți imediat, pentru a preveni pierderea de nutrienți. Dar, dacă nu aveți timp, puteți face o cantitate mai mare și poate fi păstrat în recipientul blenderului (închis) până la 24 de ore.
Semne că ficatul tău se detoxifiază:
Uneori, în timpul detoxifierii, toxinele eliberate pot depăși capacitatea naturală de eliminare a organismului, prin urmare pot apărea simptome, cum ar fi:
Oboseală
Iritabilitate
Iritații sau coșuri pe piele
Balonare
Odată ce aceste simptome încep să se amelioreze, atunci poți spune că detoxifierea are succes.
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.