Diabeticii, de ce e bine să ia antiacide: studiile arată legătura cu controlul glicemiei

Potrivit unui nou studiu, anumite antiacide numite inhibitori ai pompei de protoni pot ajuta unii oameni să țină diabetul sub control.
Ultimele studii arată că diabeticii care iau medcamente pentru reducerea hiperacidității au un mai bun control și al glicemiei.
„Adesea, medicamentele utilizate în mod obișnuit pot avea efecte subtile care pot să nu fie detectate de ani de zile”, spune dr. Kashif Munir, profesor asociat în divizia de endocrinologie, diabet și nutriție de la Școala de Medicină a Universității din Maryland și cercetător al studiului, spune Verywell.
Munir spune că inhibitorii pompei de protoni (IPP) „sunt folosiți de milioane de oameni și studii mici au arătat beneficii posibile la pacienții cu diabet” - inclusiv cercetările echipei sale.
Cum pot ajuta antiacidele să gestioneze zaharurile din sânge
Pe lângă faptul că îi ajută pe oameni să gestioneze simptomele refluxului acid, noul studiu, care a fost publicat în Jurnalul de Endocrine Society of Clinical Endocrinology & Metabolism, arată că antiacidele ar putea ajuta și persoanele cu diabet să își gestioneze nivelul glicemiei.
Până la 10,5% din populația Statelor Unite are diabet de tip 2. Când sunt slab gestionate, persoanele cu diabet experimentează complicații precum probleme de vedere, insuficiență renală și boli cardiovasculare.
În mod tradițional, persoanele cu diabet au fost sfătuite să-și controleze zaharurile din sânge modificându-și dieta, inclusiv activitatea fizică și să ia anumite medicamente. În noua meta-analiză, cercetătorii evidențiază modul în care administrarea unui antiacid care se vidne la farmacie fără prescripție medicală poate ajuta oamenii să-și gestioneze nivelul glicemiei.
După evaluarea a 12 studii, cercetătorii au descoperit că combinarea antiacidelot cu terapia standard pentru gestionarea diabetului a dus la scăderea hemoglobinei A1c (HbA1c) și a glicemiei la jeun. Ambele măsuri sugerează un control mai bun al glucozei la pacienții cu diabet zaharat.
Carol Chiung-Hui Peng, un partener la o clinică de endocrinologie de la Universitatea din Boston și unul dintre cercetătorii studiului, spune că „antiacidele cresc nivelul gastrinei, care, la rândul său, îmbunătățește secreția de insulină și, prin urmare, scade glicemia.”
Gestionarea diabetului și prevenirea complicațiilor
Cercetătorii au menționat, de asemenea, că utilizarea antiacidelor nu a redus riscul de a dezvolta diabet la cei fără diagnostic
„Studiul nostru a reușit să compileze datele existente cu privire la utilizarea antiacidelor și diabet și să ofere dovezi mai robuste că antiacidele poate reduce glicemia”, a spus Huei-Kai Huang, medic și om de știință în Medicină de familie la Spitalul Hualien Tzu Chi din Taiwan și investigator studiului actual, spune Verywell.
Alimentul care duce la diabet. Fiecare porție crește riscul de diabet cu 10%
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Alimentația pe bază de plante, sigură și completă. Este benefică pentru sănătatea cardiometabolică
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
Semnele subtile ale diabetului pe care să NU le ignori
Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
Diabetul de tip 2: Semne de avertizare ale glicemiei instabile la persoanele de peste 50 de ani
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
Peștele, pastila naturală de Omega-3. Dr. Lygia Alexandrescu: Efect cardioprotector. Scade colesterolul și trigliceridele
Prepararea termică a fructelor, efect asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu: Se transformă într-un aliment fără viață
Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
9 obiceiuri care îți pun digestia în mișcare în 7 zile. Scapi de balonare și disconfort
Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Potrivit unui studiu, până în 2050 jumătate dintre adulți vor fi supraponderali sau obezi: Un eșec social monumental
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Bolile de rinichi și diabetul accelerează riscul de boli cardiovasculare cu până la 28 de ani. Cum detectăm semnele timpurii
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Generația Z, cea mai sănătoasă. Dr. Lygia Alexandrescu: Au cel mai corect comportament alimentar
Semnul de pe față care îți arată că ai diabet. Indică un nivel ridicat al glicemiei
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.