Dieta cu merdenele a dr. Mihaela Bilic, slăbești mâncând ceea ce își place. Cum funcționează: "Fericirea pe pământ"

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a inventat dieta cu merdenele. 

Medicul Mihaela Bilic a povestit, în urmă cu ceva timp, că a ținut tot felul de diete, care mai de care mai extreme, pentru a vedea cum funcționează mai bine, inclusiv păstrând alimentele care îi plăceau.

De departe, una dintre cele mai tari diete este cea cu merdenele. Ce presupune această cură cu produse de patiserie. 

„Am inventat cure de slăbire, cum să nu le ţin. Trebuia să le testez pe toate. Am ţinut toate combinaţiile, toate dietele care mai de care mai extreme, cu număr de calorii sau cu aliment unic. Toate invenţiile. Tot ce am auzit, am încercat să văd ce funcţionează mai bine inclusiv păstrând alimentele care îmi plăceau mie. De exemplu, pe vremuri, îmi plăceau dulciurile şi am ţinut cură de slăbire cu îngheţată.

Toate dietele funcționează

 

Când îmi plăcea patiseria, am inventat cura de slăbire cu merdenele. O merdenea pe zi şi un lapte bătut. La 5 după-amiaza, când mâncam merdeneaua, era fericirea pe pământ. E greu însă să îţi ţii organismul în frâu, că doar asta primeşte. Este despre disponibilitatea noastră de a ne controla permament. E teribil să îţi reglezi foamea şi să zici aşteaptă-aşteaptă cuminte. Acum nu mai avem autocontrol şi nici fermitate în a avea grijă de noi, ne lăsăm liberi să mâncăm orice-oricând şi apoi ne ducem la nutriţionist să pună biciul pe noi şi apoi iar stăm cuminţi şi apoi iar liber la joacă şi tot aşa.

Toate funcţionează. De aici provine mirajul pentru că, dacă mănânci supravegheat, de obicei mult mai puţin ca şi cantitate, esti disciplinat, normal că ai rezultate. Problema e că obosești şi nu poţi face din aceste diete un stil de viaţă pentru că, după ce ai văzut că au funcţionat, după ce ai văzut că ai scăzut un număr de kilograme, automat subconştientul tinde să îți spună ok, hai că ţi-am făcut acum moftul, hai să ne întoarcem la o viaţă normală pentru că nu putem să mâncăm pe viaţă nici îngheţată, nici merdenele, nici piept de pui cu salată", a declarat Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel