Dieta lui chef Cătălin Scărlătescu. Cum a slăbit peste 50 de kilograme
Chef Cătălin Scărlătescu, îndrăgitul jurat al emisiunii „Chefi la cuțite”, avea, la un moment dat, peste 120 de kilograme. A luat decizia de a slăbi după ce medicul său i-a spus că e aproape de...
Chef Cătălin Scărlătescu a reușit să slăbească 52 de kilograme cu o dietă strictă. A renunțat cu totul la pâine, la carne, alcool, dulciuri și tutun, și a trecut aproape în totalitate la crudidăți.
Practic, a început să mănânce multe salate proaspete, cu castraveți și roșii, spanac și ștevie, dar și multe fructe, mere, grapefruit, prune dar și migdale.
„Nu contează ordinea sau cantitatea, însă nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a declarat Cătălin Scărlătescu, conform Antena3.
A ținut dieta aproape un an și spune că nu este deloc unul ușor. Pentru că ea trebuie ținută doar sub supravegherea unui medic nutriționist, care poate interveni dacă apar modificări ale analizelor.
„Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete „de capul nostru”. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, arătat chef Scărlătescu.
-
Primul semn că ficatul tău este suprasolicitat26.12.2025, 12:07
-
-
5 alimente pe care să NU le mai pui niciodată pe ușa frigiderului26.12.2025, 09:56
-
De ce să nu dezgheți alimentele la temperatura camerei25.12.2025, 20:50
-
De ce trece sughițul dacă luăm puțină lămâie?25.12.2025, 17:54
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
