Dieta lui chef Cătălin Scărlătescu. Cum a slăbit peste 50 de kilograme

Dana Lascu |
Data publicării:

Chef Cătălin Scărlătescu, îndrăgitul jurat al emisiunii „Chefi la cuțite”, avea, la un moment dat, peste 120 de kilograme. A luat decizia de a slăbi după ce medicul său i-a spus că e aproape de moarte.

Chef Cătălin Scărlătescu a reușit să slăbească 52 de kilograme cu o dietă strictă. A renunțat cu totul la pâine, la carne, alcool, dulciuri și tutun, și a trecut aproape în totalitate la crudidăți. 

Practic, a început să mănânce multe salate proaspete, cu castraveți și roșii, spanac și ștevie, dar și multe fructe, mere, grapefruit, prune dar și migdale.

„Nu contează ordinea sau cantitatea, însă nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a declarat Cătălin Scărlătescu, conform Antena3. 

A ținut dieta aproape un an și spune că nu este deloc unul ușor. Pentru că ea trebuie ținută doar sub supravegherea unui medic nutriționist, care poate interveni dacă apar modificări ale analizelor. 

„Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete „de capul nostru”. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, arătat chef Scărlătescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel