Dietă sănătoasă: ce înseamnă, de fapt, asta pentru fiecare

Cercetătorii susțin că răspunsul organismului la glucoză este genetic doar 30%, iar fiecare corp reacționează diferit la alimente identice.
Cercetători britanici susțin că nu ar exista o dietă sănătoasă care să funcționeze pentru toți întrucât un studiu le-a arătat că fiecare organism reacționează diferit la alimente. Ce e sănătos pentru un om e nesănătos pentru altul, e concluzia cercetării celor de la King’s College London. ”Toți reacționează diferit la produsele alimentare identice”, spun autorii studiului, conform newscientist.com.
Cercetarea, AICI.
-
-
-
-
-
Renunțarea la fumat, impact asupra creierului14.10.2025, 15:47
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.