Dietele; cum le faci eficiente: sfatul unui nutriționist

Dietele alimentare nu au întodeauna efect, iar una din cauzele principale este că foarte puțini sunt capabili să mențină dieta permanent. Nutriționiștii au mici trucuri pentru a le face...
Dietele alimentare nu au întodeauna efect, iar una din cauzele principale este că foarte puțini sunt capabili să menținădieta permanent. Nutriționistul Mihaela Bilic are câteva mici trucuri care ar putea ajuta o persoană să nu renunțe la dietă și să o transforme într-un moid de viață.
„Stiți de ce curele de slabire nu functioneaza? Pentru ca așa am fost construiți: să nu facem un obicei din ceva care ne provoacă frustrare și suferință. Suntem (inconștient) în căutarea plăcerii, așa că e firesc să abandonăm o constrângere impusă din exterior- adică o dietă-indiferent ce avantaje ipotetice sau viitoare ar avea ea în viitor”, începe ea postarea de pe pagina ei de socializare.
Astfel, continuă ea, orice dietă care impune doar restricții și nicio plăcere va fi sortită eșecului. Ea explică și dece: „Orice renunțare trebuie să fie răsplătită, că pentru orice suferință trebuie să existe o recompensă. Vreți ca de mâine să renunțați la mâncare și nu primiți nimic în schimb? Atunci nu o să funcționeze! Așa că înainte de a vă tăia din rația alimentară, gândiți-vă cu ce vă premiați Și da, vorbesc de „premii” alimentare, de mici plăceri zilnice care să vă ajute să faceți mai ușor suportabilă dieta de zi cu zi.
Imaginați-vă organismul vostru ca pe un cățeluș care, cat timp a fost mic, a mâncat după pofta inimii, toată ziua. Acum urmează să fie înțărcat, de mâine va mânca 1-3 mese pe zi. Ca să-i ușurați suferința și să-l ajutați să intre în ritm, trebuie să-l răsplătiți o dată în zi cu un mic premiu. Un fel de „bravo, good boy”, care să-l determine ca și mâine să fie cooperant, răbdător și înțelegător.
Vă propun să inventăm momentul numit RĂSFĂȚ care să presupună consumul autorizat al unui aliment preferat- în cantitate limitată și degustat cu atenție. Desființăm noțiunea de GUSTARE și mai ales pe cea de RONȚĂIALĂ, pentru că adulții nu stau cu țâța în gură. Așa că înainte să ne apuca de slăbit, haideți să ne maturizăm...alimentar: 3-5 ore pauză alimentară COMPLETĂ între mese. Nici măcar o alună nu e voie!”, încheie ea recomandarea.
-
-
-
-
Progresul împotriva bolilor cronice se prăbușește15.09.2025, 15:47
-
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 215.09.2025, 14:42
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.