Diverticuloza, recomandări pentru a evita reapariția bolii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Diverticuloza este o boală foarte dureroasă și, după ce a fost pus diagnosticul, este foarte probabil să reapară.  Medicii au câteva recomandări.

După ce a fost pus diagnosticul de diverticuloză, este foarte importantă evitarea reapariției acestei boli, atât de dureroase. Boala apare mai cu seamă odată cu înaintarea în vârstă, când încep să se formeze mici saci (umflături) pe peretele intestinului gros, numite diverticuli.

Aceste mici umflături se pot inflama și infecta, dacă acolo se opresc alimente ori bacterii.

În general, persoanele care suferă de această boală au simptome care includ crampe, dureri abdominale și, uneori, febră. Afecțiunea poate fi confundată deseori cu apendicita sau ulcerul, arată health.harvard.edu.

Prevenția, cel mai bun tratament

„Doctorul va încerca întâi să trateze deverticuloza administrând lichide și recomandând repaos, iar infecția poate trece de la sine, în unele cazuri. Dar, în alte situații, s-ar putea să fie nevoit să prescrie antibiotice, ori chiar să fie nevoie de o intervenție chirurgicală”, spun specialiștii.

Schimbarea stilului de viață poate ajuta la prevenirea reapariției diverticulitei. Una dintre măsuri este administrarea de lichide, suficiente și adecvate.

De asemenea, adoptarea unei diete bogate în fibră, care să incldă multe fructe, legume și cerele integrale.

Medicul s-ar putea, de asemenea, să vă recomande să luați un supliment de fibră. Cu toate că aceste schimbări nu pot garanta că divericulita nu va mai apărea, acestea pot ajuta la reducerea riscului reapariției bolii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel