Dr. Anca Hâncu: Salată de boeuf și ouă umplute dietetice, Sfaturile nutriționistului, Ep.3

Dana Lascu |
Data publicării:
Salata de boeuf
Salata de boeuf

Salata de boeuf și ouăle umplute sunt aperitive la masa de Crăciun. Ambele au însă multă maioneză, dar și alte ingrediente „grele”, care le transformă în bombe calorice. Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist cunoscut, spune că le putem transforma în alimente dietetice dacă apelăm la un tertip, care nu le ia din gust, dar le scade vertiginos caloriile! EXCLUSIV la DC MEDICAL, Sfaturile nutriționistului:

EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile" zilnice, ce și cum să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă. Astăzi ne-a vorbit despre cum putem transforma salata de boeuf, ouăle umplute și salata de vinete cu maioneză, din bombe calorice, în alimente prietenoase cu dieta.

Cuvântul cheie e moderația

„Mă întrebau cunoscuți, zilele trecute, ce facem cu faimoasele preparate pe post de aperitiv din perioada Crăciunului: ouăle umplute, salata de boeuf, salata de vinete. Ce facem când vine soacra, mama, mătușa, cu faimoasa salată de boeuf care este ornată cu un munte de maioneză? Ca nutriționist, le voi da răspunsul: ne bucurăm de toate cu măsură și cu inteligență", își începe pledoaria dr. Anca Hâncu.

Cotează, spune nutriționistul, cum le prepari și cât de multă maioneză pui. Asta face diferența dintre o bombă calorică și un aliment prietenos cu dieta.

„În primul rând, un sfat pentru gospodinele interesate de stilul de viață sănătos, care vor trebui să aibă grijă. Și le-aș recomanda un fel de rețetă. Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați -, și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin. La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric, și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat", arată dr. Anca Hâncu.

Ouăle umplute dietetice

Și ouăle umplute pe pat de maioneză sunt o bombă calorică. Dar, și ele pot fi transformate ușor în „diet”.

„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului", arată nutriționistul.

Dacă gospodinele sunt atente la modul în care le prepară, atunci acele alimente care de altfel ar putea fi foarte grele, „pot deveni alimente prietenoase pentru corpul nostru".

Tot așa putem să procedăm cu salata de vinete, care, spune nutriționistul, poate fi făcută fără maioneză. Iată rețeta medicului Anca Hâncu: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel