Drob de miel, ce spune dr Mihaela Bilic despre el. Cât și cum îl mănânci
Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică, pe Instagram, de ce drobul de miel ”nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște”.
Drobul de miel, așa cum îl descrie medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram, este un ”chec” ori un ”cozonac” de carne. Cu 100 de grame de ficat din drobul de miel asigurăm corpului jumătate din necesarul zilnic de fier.
Postarea acesteia:
”Drob din organe="cozonac" de carne
Ficatul și ficățeii, creierul, limba și pipotele, inima și rinichii, splina și măduvioarele sunt organe de animale ce par a fi produse de categoria a 2-a. În unele țări ele nici măcar nu se consumă, însă mă bucur că la noi există numeroase preparate pe bază de organe- drobul de miel stă mărturie.
Ce avantaje au organele? Sunt accesibile ca preț, au un conținut crescut de proteine și redus de grăsimi (sub 5%), vitamina A și D, tot grupul de vitamine B și mult fier, zinc, seleniu. Dezavantajele? Mult colesterol în ficat și creier, mult acid uric în rinichi, plus eventuale urme de toxine și antibiotice.
Cu 100g ficat acoperim 50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din doza de vit. B și un aport de vit. A de 15-30 ori mai mare decât DZR (doza zilnică recomandată) Totul cu numai 135 calorii și 4 g grăsime. Așa că drobul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Este un preparat dietetic ce are la bază organe fierte, ouă și multă verdeață, totul gătit apoi la cuptor. Acest "chec" sățios și hrănitor poate fi obținut din carne de miel, dar și din carne/organe de pui, vită sau porc.
1-2 felii de drob alături de o porție generoasă de salată verde/legume este o masă delicioasă în orice cură de slăbire. Nu degeaba se spune că Paștele este fudul, chiar putem scăpa fără kilograme în plus după această sărbătoare. Singurul regret este că nu putem avea drob tot timpul anului”.
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Nu arunca codițele ardeilor. Cum le poți folosi inteligent
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
