Este sănătos să bei apă rece? Care este cantitatea ideală

Apa rece este o băutură sănătoasă. Corpul uman este compus din aproximativ 60 la sută apă, astfel că aceasta este esențială pentru a menține corpul hidratat. Deoarece stomacul absoarbe apa rece mai repede decât apa caldă, răcește rapid corpul până la temperatura normală după exerciții fizice.

Bea apă rece în zilele călduroase, înainte, în timpul și după exercițiile fizice, pentru a regla temperatura corpului și a menține corpul hidratat. Apa rece absoarbe căldura pe măsură ce se încălzește la temperatura corpului și te răcește din interior. Apa rece combate deshidratarea mai repede decât o face apa caldă, deoarece intră rapid în fluxul de sânge, notează Livestrong

Importanţă

Apa este atât de importantă pentru organism încât nu prea contează care este temperatura apei atâta timp cât bei suficient. Apa vă ajută să digerați și să absorbiți alimentele, transportă substanțe nutritive, inclusiv hormoni, anticorpi și celule de combatere a bolilor în întregul corp și vă unge articulațiile. Apa elimină toxinele și produsele reziduale din corp. Cantitatea de apă pe care o beți - nu temperatura acesteia - este importantă pentru menținerea unei sănătăți bune.

Cantitate

Cantitatea de apă de care aveți nevoie depinde de stilul dvs. de viață, dimensiunea și de chimia corpului individual. Pentru a menține sănătatea, Institutul de Medicină recomandă 2,7 litri de apă în fiecare zi pentru femei, ceea ce echivalează cu 91 de uncii sau aproximativ 11 căni. OIM recomandă 3,7 litri de apă pe zi pentru bărbați sau 125 de uncii, ceea ce reprezintă cantitatea de apă în 12 căni. Aceste recomandări includ apă totală din băuturi și alimente. Conform OIM, 80% din consumul dvs. zilnic de apă provine din băuturi, iar 20% din alimente.

Beneficii

Apa aduce beneficii corpului dvs. în multe feluri, cum ar fi contribuirea la pielea sănătoasă și strălucitoare. Apa lucrează cu alimente care conțin fibre pentru a ajuta la prevenirea constipației. A bea apă înainte sau cu mese te poate ajuta să bei mai puține băuturi îndulcite și este asociată cu o pierdere în greutate mai mare în rândul dieterilor, conform Centrelor de control și prevenire a bolilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel