Fasolea și alte leguminoase, efect incredibil pentru inimă

Dana Lascu |
Data publicării:
Fasole
Fasole

Consumul de fasole, dar și de linte, mazăre și alte leguminoase reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, a bolilor coronariene și a tensiunii arteriale ridicate, potrivit unei analize publicată în Advanced in Nutrition.

Cercetătorii au analizat studiile potențiale de cohortă care au evaluat consumul de leguminoase și riscul pentru boli cardiometabolice și markeri asociați. Analiza a descoperit că cei care au consumat cele mai multe leguminoase au redus rata de incidență a bolilor cardiovasculare, a bolilor coronariene și a hipertensiunii arteriale cu până la 10% în comparație cu cei care au avut un consum mai scăzut din aceste alimente.

„Boala cardiovasculară este principala - și cea mai scumpă - cauză de deces din lume, care costă Statele Unite aproape 1 miliard de dolari pe zi. Acest studiu arată că o un aliment ieftin, accesibil și comun ar putea ajuta la schimbarea acestui lucru: fasolea", a explicat dr Hana Kahleova, coautor al analizei și director de cercetare clinică pentru Physicians Committee for Responsible Medicine.

Sunt bogate în fibre

Fasolea și alte leguminoase sunt benefice pentru sănătatea cardiovasculară deoarece sunt bogate în fibre, proteine vegetale și alți micronutrienți, dar sărace în grăsimi, fără colesterol și au un indice glicemic scăzut, potrivit autorilor studiului.

Ghidul dietetic pentru americani atrage atenția că aceștia nu mănâncă suficiente leguminoase și le recomandă să mănânce aproximativ trei căni pe săptămână. Americanul mediu consumă mai puțin de o cană pe săptămână.

„Americanii mănâncă mai puțin de o porție de leguminoase pe zi, în medie", adaugă dr. Kahleova. „Pur și simplu adăugarea de mai multă fasole pe plăcîn farfuriileile noastre ar putea fi un instrument puternic pentru combaterea bolilor de inimă și reducerea tensiunii arteriale", a explicat expertul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel