Flexibilitatea, importantă la orice vârstă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Înainte să începi exercițiile de flexibilitate, mai bine te încălzești 10-15 minute
Înainte să începi exercițiile de flexibilitate, mai bine te încălzești 10-15 minute

Flexibilitatea este o componentă a tuturor tipurilor de mișcări - de la activitățile de zi cu zi la cele mai riguroase exerciții. A fi flexibil vă ajută să rămâneți mobil și să evitați rănile.

Cu toate acestea, antrenarea flexibilității se pierde adesea în amestecul de exerciții pe care-l facem sau ajunge în partea de jos a listei, după exercițiile de cardio și de forță.

Obiectivul său este de a vă ajuta într-o gamă largă de mișcări - cât de departe puteți ajunge atunci când, de exemplu, vă aplecați de pe o parte pe alta sau ridicați brațul deasupra capului pentru a lua un articol de pe un raft înalt.

Flexibilitatea este cel mai bine dezvoltată prin întinderea statică, adică vă întinde și rămâneți așa timp de 10 până la 30 de secunde în timp ce inhalați și expirați - fără să vă mișcați, fără să vă rețineți respirația, explică experții de la medicinet.com.

Atunci începeți o întindere, concentrați-vă mental asupra mușchilor pe care îi vizați. Extindeți doar până la punctul de disconfort; nu trebuie să simțiți nicio durere.

Iată trei mișcări care vizează parte ainferioară a corpului:

- Stați pe podea cu picioarele întinse în față. Gândiți-vă la șolduri ca balamale și, cu spatele drept, coborâți pieptul spre coapse până când simțiți întindere în spatele coapselor. Repetați de 3 până la 5 ori.

- Pentru șolduri, stați drept, cu fața spre un scaun sau o masă care vă poate susține greutatea, în cazul în care aveți nevoie de sprijin. Ridicați călcâiul piciorului drept în spate și folosiți-vă mâna dreaptă pentru a-l apăsa pe spate, fără a vă mișca coapsele sau șoldul în afara alinierii. Repetați de 3 până la 5 ori, apoi schimbați picioarele și repetați.

- Pentru gambe, pășiți în față cu piciorul drept. Țineți călcâiul stâng la sol și apăsați șoldul spre stânga în timp ce vă redistribuiți greutatea pe piciorul drept. Repetați de 3 până la 5 ori, apoi schimbați picioarele și repetați.

Notă: Este important ca mușchii să fie încălziți înainte de a face întinderi. Aceste mișcări sunt foarte bune după fiecare antrenament cardio, dar e bine să fie făcute cel puțin 2 sau 3 sesiuni pe săptămână, care vizează toate grupurile musculare și întotdeauna după cel puțin 10 minute de activitate ușoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel