Flexibilitatea, importantă la orice vârstă

Dana Lascu / 31 dec 2018 / 17:19
Înainte să începi exercițiile de flexibilitate, mai bine te încălzești 10-15 minute
Înainte să începi exercițiile de flexibilitate, mai bine te încălzești 10-15 minute

Flexibilitatea este o componentă a tuturor tipurilor de mișcări - de la activitățile de zi cu zi la cele mai riguroase exerciții. A fi flexibil vă ajută să rămâneți mobil și să evitați rănile.

Cu toate acestea, antrenarea flexibilității se pierde adesea în amestecul de exerciții pe care-l facem sau ajunge în partea de jos a listei, după exercițiile de cardio și de forță.

Obiectivul său este de a vă ajuta într-o gamă largă de mișcări - cât de departe puteți ajunge atunci când, de exemplu, vă aplecați de pe o parte pe alta sau ridicați brațul deasupra capului pentru a lua un articol de pe un raft înalt.

Flexibilitatea este cel mai bine dezvoltată prin întinderea statică, adică vă întinde și rămâneți așa timp de 10 până la 30 de secunde în timp ce inhalați și expirați - fără să vă mișcați, fără să vă rețineți respirația, explică experții de la medicinet.com.

Atunci începeți o întindere, concentrați-vă mental asupra mușchilor pe care îi vizați. Extindeți doar până la punctul de disconfort; nu trebuie să simțiți nicio durere.

Iată trei mișcări care vizează parte ainferioară a corpului:

- Stați pe podea cu picioarele întinse în față. Gândiți-vă la șolduri ca balamale și, cu spatele drept, coborâți pieptul spre coapse până când simțiți întindere în spatele coapselor. Repetați de 3 până la 5 ori.

- Pentru șolduri, stați drept, cu fața spre un scaun sau o masă care vă poate susține greutatea, în cazul în care aveți nevoie de sprijin. Ridicați călcâiul piciorului drept în spate și folosiți-vă mâna dreaptă pentru a-l apăsa pe spate, fără a vă mișca coapsele sau șoldul în afara alinierii. Repetați de 3 până la 5 ori, apoi schimbați picioarele și repetați.

- Pentru gambe, pășiți în față cu piciorul drept. Țineți călcâiul stâng la sol și apăsați șoldul spre stânga în timp ce vă redistribuiți greutatea pe piciorul drept. Repetați de 3 până la 5 ori, apoi schimbați picioarele și repetați.

Notă: Este important ca mușchii să fie încălziți înainte de a face întinderi. Aceste mișcări sunt foarte bune după fiecare antrenament cardio, dar e bine să fie făcute cel puțin 2 sau 3 sesiuni pe săptămână, care vizează toate grupurile musculare și întotdeauna după cel puțin 10 minute de activitate ușoară.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy