Fructul care a dat-o pe spate pe nutriționista Mihaela Bilic. „Am fost cucerită pe loc”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic s-a declarat „cucerită” de fructele pe care le-a gustat pentru prima dată.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a descoperit castanele, fructele care au cucerit-o pe loc. Fierte sau coapte, castanele au un gust dulceag și hrănitor. De asemenea, sunt foarte bogate în vitaminele A, B1, B2, C, niacină, potasiu, fosfor, magneziu, calciu și multe altele.
Iată ce a scris ea pe pagina ei de Instagram:
„Recunosc că nu am mâncat până acum castane coapte...și rău am făcut! Am fost cucerită pe loc de gustul lor complex, un amestec de aromă de pădure, cu frunze de toamnă și nuci bine coapte? Cu siguranță există mâncăruri pe bază de castane, de la piureuri la supe creme, însă coapte la cuptor sunt delicioase.
Plus-uri:
-castanele sunt similare cu cartoful și leguminoasele (fasole boabe, mazăre, linte, năut), sursă de amidon hrănitor
-conțin 66% apă, 26% glucide lente, 4% fibre și doar urme de grăsime
-bogate în potasiu, magneziu, cupru, fosfor, fier și vitamine din grupul B
-Efect prebiotic- 17% din amidon este rezistent, nu poate fi digerat/absorbit, însă hrănește bacteriile benefice din colon.
‼️Minus-uri:
-conținut redus de proteine- doar 2% față de 10% în leguminoase (fierte)
-trebuie crestate înainte de a fi băgate la cuptor, altfel există riscul să explodeze, iar pielița care le învelește poate fi amară.
Porția corectă: 2 pumni/80g pe post de gustare sau garnitură, în loc de paine, cartofi sau alte făinoase.
Din castane se face o făină fără gluten extrem de hrănitoare. În secolul XIX în Europa castanele erau un aliment de bază pe timpul iernii, se consumau până la 2 kg/persoană/zi!”
-
-
-
-
-
Osteoporoza, o boală tăcută care nu trebuie ignorată20.10.2025, 17:22
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!