Grijă la caloriile din weekend. 3 tipuri de băuturi care nu îngrașă

Adisa Codruț |
Data publicării:

În weekend avem tendința de a mânca mai mult când ne întâlnim cu cei dragi sau de a bea o cafea în plus sau un pahar mai mult.

Nu doar mâncarea îngrașă, ci și băuturile, de aceea - ne sfătuiește Cori Grămescu - să avem grijă ce consumăm în acest weekend dacă suntem la cură de slăbire. Ea recomandă sucurile de fructe neîndulcite, cafea fără frișcă sau sirop și smoothie-uri.

”Zile de weekend, zile de ieșiri sau întâlniri cu cei dragi și un mic reminder pentru voi:

Atunci când vreți să slăbiți trebuie să fiți atenţi nu doar la caloriile din alimentele solide, ci şi la cele din băuturi.

Iată trei tipuri de băuturi de evitat în procesul de slăbire și cum le puteți înlocui:

1.Sucurile cu fructe consumate în exces, pot accentua pofta de mâncare şi chiar accelera creşterea în greutate. Fructele se pot consuma că atare pentru a-şi păstra aportul de fibre, iar atunci când vi se face poftă de suc de fructe puteți opta pentru limonadă neîndulcită sau apă infuzată, variante mult mai sănătoase şi mai prietenoase cu silueta.

2.Cafeaua consumată cu frişcă sau sirop poate fi o adevărată bombă calorică. Astfel de băuturi pot ajunge să aibă numărul de calorii echivalent unei prăjituri, iar marea problemă este că de cele mai mute ori cei care le consumă nu le calculează la totalul caloriilor dintr-o zi. Sfatul meu pentru cei care optează pentru cafea cu frişcă sau sirop şi nu pot bea cafeaua simplă este să înlocuiască aceste variante cu cafea cu lapte de migdale sau matcha latte. Însă mare atenţie, nu mai mult de o cafea pe zi, deoarece cafeaua aduce un plus de stres organismului, iar consumată în exces poate inhiba procesul de slăbire.

3.Smoothie-urile ar trebui şi ele evitate dacă vă doriți să slăbiți. Smoothie-urile sunt greu de estimat caloric şi deseori le trecem cu vederea. Pe lângă fructe şi legume, într-o astfel de băutură regăsim ingrediente sănătoase, însă cu un aport caloric ridicat cum sunt nucile, seminţele, laptele sau laptele vegetal, peste care se adaugă zahăr, miere sau tot felul de siropuri. O astfel de băutură poate să ajungă să aibă peste 500 de calorii. Dacă totuşi vă doriți să consumați ocazional un smoothie atunci recomandarea mea este să pregătiți unul acasă din 2 felii de ananas, cu tot cu miezul fibros al fructului care este bogat în bromelaină, puţin ghimbir, castravete, 2-3 fire de ţelină apio, măr, baby spanac, lămâie şi pătrunjel.

Astfel obţinem o combinaţie gustoasă, nutritivă, care stimulează drenajul şi ne dă energie cu mai puţin de 300 de calorii.Aveți grijă de voi!”, recomandă Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel