Hiperglicemie: cum îți transmite corpul că ai prea multă glucoză în sânge

Adisa Codruț |
Data publicării:
Zahărul are efecte neplăcute, dar și neașteptate, asupra organismului    FOTO: pexels.com
Zahărul are efecte neplăcute, dar și neașteptate, asupra organismului FOTO: pexels.com

Hiperglicemia, o cantitate mare de glucoză în sânge, se poate resimți în corp inclusiv sub forma durerilor de cap și a problemelor legate de concentrare.

Hiperglicemie, corp. Persoanele cu hiperglicemie, cu niveluri ridicate de glucoză în sânge, au adesea glucoză în urină, explică un doctor pe platforma de știri medicale medicinenet.com. E bine de știut că urina nu conține glucoză întrucât este reabsorbită de rinichi.

Potrivit sursei citate, principalele simptome ale hiperglicemiei sunt: creșterea setei, nevoia frecventă de a urina, posibil dureri de cap, oboseală, vedere încețoșată, foame, probleme cu gândirea sau concentrarea.

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot duce la o urgență medicală – așa-numita comă diabetică. Iar asta poate apărea atât la persoanele cu diabet zahart tip 1, cât și la cele cu diabet zaharat de tip 2. Primele pot dezvolta cetoacidoză diabetică (DKA), iar cele de-a doilea - sindrom non-ketotic hiperglicemic hiperosmolar.

"Aceste așa-numite crize de hiperglicemie sunt condiții grave care pot pune viața în pericol dacă nu sunt tratate imediat. Crizele hiperglicemice provoacă în SUA aproximativ 2.400 de decese în fiecare an", mai arată site-ul amintit, în răspunsul oferit unui cititor diagnosticat cu diabet.

În timp, hiperglicemia poate duce la deteriorarea organelor și a țesuturilor, poate afecta răspunsul imun și duce astfel la o vindecare slabă a tăieturilor și a rănilor. Mai poate provoca leziuni nervoase, probleme de vedere și deteriorarea vaselor de sânge și a rinichilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel