Hiperparatiroidism: Dieta care ameliorează simptomele

Adisa Codruț |
Data publicării:

Simptomele hiperparatiroidismului pot fi controlate și prin dietă. Iată care sunt alimentele benefice. 

Corpul are patru glande paratiroide, iar când oricare dintre ele este hiperactivă, acest lucru poate provoca hiperparatiroidism.  Potrivit Universității din Maryland, hormonul paratiroidian ajută la menținerea nivelului de calciu în sânge și țesuturi.

Simptomele pot include urinarea mai mult decât de obicei, depresia, probleme de memorie, dureri de stomac, constipație, oase slabe și pietre la rinichi. Această afecțiune este de obicei diagnosticată prin teste de sânge care arată niveluri ridicate ale calciului și ale hormonului paratiroid. Tratamentul poate include chirurgie sau medicamente; uneori tratamentul nu este necesar, ci doar monitorizarea periodică

 

Alimente benefice 

 


Potrivit Mayo Clinic, fasolea, migdalele și legumele cu frunze de culoare verde închis sunt toate surse bune de calciu și ajută la construirea oaselor puternice. Mâncați carne slabă ca peștele pentru proteine, și nu carne roșie; tofu și fasolea sunt surse bune de proteine. Evitați acizilor trans-grași, care se găsesc în mod obișnuit în alimentele procesate, cum ar fi prăjiturele și produsele coapte. Alegeți pâinea integrală și pastele în locul produselor rafinate precum pâinea albă; acest lucru va oferi mai multe fibre și vă va ajuta să evitați constipația.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel