Diabetici cu hipertensiune netratată, risc mare de infarct și accident vascular cerebral

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Cetoacidoză diabetică
Cetoacidoză diabetică

Acei diabetici care dezvoltă hipertensiune arterială și care întârzie tratamentul pentru aceasta sunt mai predispuși la infarct și accident vascular cerebral decât diabeticii care își gestionează bine tensiunea ridicată, sugerează un studiu.

Cercetătorii au examinat datele despre 43.986 de pacienți cu diabet care au început tratamentul pentru hipertensiune arterială între 2002 și 2007. Persoanele care au așteptat până când tensiunea arterială a fost mai ridicată pentru a începe tratamentul aveau 10% mai multe șanse să aibă evenimente precum atacuri cardiace fatale și accidente vasculare cerebrale, notează Reuters.

„Hipertensiunea arterială (hipertensiunea arterială) este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare aterosclerotice, care includ boli coronariene, infarct miocardic (atac de cord) și accident vascular cerebral. Diabetul este, de asemenea, un factor de risc pentru aceleași obiective clinice ", a spus dr. Sridharan Raghavan, cercetător la Universitatea din Colorado Anschutz Medical Campus și la Rocky Mountain Regional VA Medical Center.

„Scăderea tensiunii arteriale la pacienții cu diabet zaharat cu hipertensiune arterială poate atenua o parte din riscul bolilor cardiovasculare aterosclerotice", a spus Raghavan pentru Reuters.

La fel ca și în cazul altor grupuri cu risc ridicat pentru boli cardiovasculare, medicii recomandă diabeticilor să considere tratarea tensiunii arteriale la un prag mai mic decât ar începe persoanele cu risc scăzut.

Asociația Americană a Inimii și Colegiul American de Cardiologie recomandă persoanelor cu diabet să înceapă tratamentul pentru hipertensiune arterială atunci când „numărul maxim" - tensiunea arterială sistolică - este peste 130 mmHg (milimetri de mercur). Scopul este de a aduce tensiunea arterială sistolică sub 130 mmHg.

Cu cât crește tensiunea, crește și riscul

Asociația americană pentru diabet recomandă persoanelor cu diabet să înceapă tratamentul atunci când tensiunea arterială sistolică depășește 140 mmHg, cu scopul de a-l reduce sub acest număr.

Rezultatele studiului actual sugerează că persoanele cu diabet și hipertensiune arterială care încep terapia de scădere a tensiunii arteriale atunci când tensiunea arterială sistolică depășește 130 mmHg pot avea mai puține decese în urma atacurilor cardiace și accidentelor vasculare cerebrale decât diabeticii care așteaptă până când tensiunea arterială este mai mare pentru a începe tratamentul.

După o perioadă de urmărire medie de peste nouă ani, multe persoane din studiu care au atins tensiunea arterială sistolică sub 130 mmHg după doi ani de tratament s-au arătat mai bine decât persoanele a căror tensiune arterială nu a fost atât de scăzută.

Dar, printre persoanele a căror tensiune arterială sistolică a depășit 140 mmHg atunci când au început tratamentul, chiar dacă au obținut acest număr sub 130, au rămas tot mai rău decât pacienții care au început cu presiune sistolică sub 130.

Studiul nu a fost un experiment menit să demonstreze dacă sau dacă modul de tratament al tensiunii arteriale are un impact direct asupra riscului de a avea sau de a muri din cauza unor evenimente precum atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Rezultatele subliniază faptul că, în rândul diabeticilor, managementul tensiunii arteriale poate să nu fie de o dimensiune adecvată tuturor, a spus dr. Costantino Iadecola, director și președinte al Feil Family Brain and Mind Research Institute de la Weill Cornell Medicine din New York.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel