Începe dimineața cu mai multă energie. Iată cum să faci

Un somn odihnitor și o dispoziție bună te pot ajuta să-ți începi dimineața în forță. Totodată, energia, concentrarea și alimentele potrivite pot fi impulsul de care ai nevoie.

Pentru a avea energie dimineața, ai nevoie de hidratare

După o noapte de somn, organismul este deshidratat. Bea imediat ce te-ai trezit un pahar de apă călduță în care ai adăugat miere și suc de lămâie. Apa va acționa precum un ceas deșteptător asupra corpului, ajutându-te să te concentrezi și să scapi de oboseală.

Nu trișa cu ora de trezire

Înainte de a merge la culcare, pune ceasul să sune la o oră stabilită și respectă ora respectivă, fără să mai amâni cu cinci minute trezirea. De asemenea, este indicat să te culci nu mai târziu de ora 23.00. În felul acesta, creierul tău va fi ,,programat'' să se trezească, iar tu te vei simți mult mai odihnit.

Cum să ai mai multă energie dimineața datorită culorilor

Culorile vibrante au un efect pozitiv asupra psihicului și a nivelului de energie. Îți poți amenaja dormitorul cu draperii colorate sau accesorizează-ți patul cu o cuvertură veselă, care să te încânte.


Fă-ți un ritual dimineața

Încearcă să ai măcar o oră pentru tine dimineața, înainte de a pleca la serviciu: ascultă piesele preferate, fă un duș care să te energizeze sau aprinde un bețișor parfumat.

Fă sport pentru a avea mai multă energie

Poți alege câteva exerciții ușoare de înviorare, yoga sau aerobic. Un sfert de oră este suficient pentru a-ți accelara metabolismul și începe ziua plin de energie

Nicio dimineață fără mic dejun

Deși multă lume sare peste micul dejun, mâncatul dimineața este vital pentru buna funcționare a organismului. Optează pentru un mic dejun bogat în proteine (omletă, humus cu două felii de pâine prăjită, avocado, somon fume etc.), care să-ți țină de foame ore bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel