Infecția cu West Nile. Care sunt recomandările Ministerului Sănătății

DCMedical Team |
Data publicării:
Țânțar
Țânțar

Ministerul Sănătății recomandă populației și autorităților locale să ia măsuri de protecție pentru prevenirea infectărilor cu West Nile.

Reprezentanții Ministerului Sănătății transmit public, printr-un comunicat, principalele măsuri pentru prevenirea West Nile, infecție cauzată de înțepăturile de țânțari.

Recomandările ministerului către oameni: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor repelente de ţânţari; montarea de plase la ferestrele locuintelor pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor; limitarea deplasărilor zonelor cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.); asigurarea măsurilor de desecare a băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei și a gunoiului menajer.

West Nile, recomandări: simptome

Ministerul Sănătății recomandă administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi ca să prevină răspândirea infecției cu virus West Nile.

„Aproximativ 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii vă recomandă să vă prezentaţi la cel mai apropiat cabinet medical: febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate.

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecțiuni cronice - cancer, diabet, hipertensiune, boala renală cronică - , pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune musculară", se mai arată în comunicat.

West Nile, recomandări: nu există vaccin

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că supravegherea privind infecția cu virusul West Nile a debutat din luna iunie și nu s-a raportat niciun caz.

Infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătura de țânțar și nu există cazuri de malarie cu transmitere secundară prin intermediul țântarilor. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecția cu virus West Nile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel