Ingredientul care activează nutrienții din legume. E o sursă de sănătate. Cum trebuie să le gătești
Ingredientul care activează nutrienții din legume și le dă savoare. Cum trebuie să le gătești pentru a fi o alegere sănătoasă.
Care este ingredientul care activează nutrienții din legume și le dă savoare. Nutriționiștii dezvăluie care este ingredientul de care ai o "nevoie absolută" pentru a maximiza nutrienții din legume.
Legumele nu trebuie să fie servite complet simple și lipsite de aromă doar pentru a fi sănătoase, de fapt, potrivit unui nutriționist, există mai mult de un beneficiu al acoperirii verdețurilor în unt sau ulei. Ea a împărtășit dezvăluirea surprinzătoare despre importanța adăugării de grăsimi la acestea atunci când le gătești.
De ce să pui unt pe legume
Nutriționistul calificat Lisa Kilgour a dezvăluit că "trebuie neapărat să pui unt pe legume". Deși poate părea ciudat să adaugi ingrediente grase atunci când gătești cu produse proaspete și sănătoase, experta a explicat că acest lucru poate fi de fapt benefic pentru sănătatea ta. Ea a demonstrat exact cum să folosiți grăsimile sănătoase pentru a maximiza beneficiile consumului de legume.
Fie că sunteți în pană de modalități de a vă condimenta planul de alimentație sănătoasă sau pur și simplu v-ați plictisit de legumele simple, gătite la aburi, adăugarea de ulei și condimente este o modalitate excelentă de a injecta mai multă savoare în produsele proaspete.
Cu toate acestea, este un lucru de care mulți oameni se feresc în bucătărie de teama de a nu diminua beneficiile naturale ale consumului de orice, de la frunze de salată la broccoli, în primul rând.
Vezi și: Obiceiul care te poate ucide. E un necaz comun. Vasele de sânge explodează
De ce să pui ulei peste legume
Dar, potrivit Lisei Kilgour, nutriționist holistic înregistrat și autor al cărții Undieting, poate fi de fapt mai benefic decât ați putea crede să vă acoperiți verdețurile cu uleiuri sau unt.
"Trebuie neapărat să puneți unt pe legume, sau ulei de măsline - sau un fel de grăsime", a spus Lisa Kilgour, potrivit Express.
Legumele au nevoie de grăsime

Prepararea legumelor - FOTO: Freepik@atlascompany
Ea a menționat că ideea că "toate uleiurile sunt rele" pentru sănătate ar trebui să fie ignorată atunci când vine vorba de o dietă echilibrată, adăugând că este "important să se adauge grăsimi" pentru a face unele alimente mai nutritive.
"Toate legumele vin cu vitamine și nutrienți solubili în grăsimi - care includ, A, D E și K. Iar acestea au neapărat nevoie de grăsime pentru a fi absorbite", a mai subliniat nutriționistul.
Vezi și: Protecția gastrică și interacțiunea cu celelalte medicamente. Efectele pe termen lung
Demonstrându-și punctul de vedere cu năutul, o legumă cu frunze verzi care are un conținut ridicat de vitamina K, nutriționista a subliniat că, dacă nu adaugă niște uleiuri de măsline din unt la năutul ei, nu va primi acea vitamina K.
Această vitamină este responsabilă pentru a ajuta calciul să ajungă în oase, așa că organismul tău ar putea pierde din acest lucru dacă nu o poți absorbi din sursele tale alimentare.
"Există, de asemenea, unii antioxidanți, cum ar fi licopenul, care este roșu - deci în roșii și în tot ce este roșu. Este un antioxidant solubil în grăsimi și are absolut nevoie de ceva gras pentru absorbție", a mai precizat nutriționistul.
Potrivit Lisei, același lucru este valabil și pentru betacarotenul care se găsește în morcovi, cartofi dulci și "toate legumele portocalii".
Acest lucru se datorează faptului că este o pro-vitamină A, ceea ce înseamnă că se transformă în vitamina A - deși nu fără ajutorul unor grăsimi.
Vezi și: Scaunul exploziv, nu diarea, ce este, de fapt. Cauzele și impactul asupra sănătății
Expertul i-a îndemnat pe utilizatorii TikTok să "ungă cu unt" sau să adauge ulei de măsline în mâncăruri atunci când gătesc astfel de legume, ca "modalitate de a absorbi mai bine substanțele nutritive".
Nu doar gătitul cu uleiuri poate contribui la îmbunătățirea aportului de nutrienți. Lisa a adăugat că și asocierea anumitor alimente poate funcționa.
Unul dintre exemplele ei a fost asocierea morcovilor cruzi cu ciocolată neagră care are un conținut ridicat de solide de cacao pentru "mai multe grăsimi sănătoase".
-
-
Ceaiul de ghimbir: când ajută și când nu27.12.2025, 10:02
-
Semne că ai o criză de fiere sau probleme cu fierea27.12.2025, 09:05
-
Pune câteva frunze de dafin în dulap. Te vei îndrăgosti de acest truc26.12.2025, 21:36
-
AVC este de la inimă: mit sau adevăr?26.12.2025, 18:27
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
