Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ingredientul care activează nutrienții din legume și le dă savoare. Cum trebuie să le gătești pentru a fi o alegere sănătoasă.
Care este ingredientul care activează nutrienții din legume și le dă savoare. Nutriționiștii dezvăluie care este ingredientul de care ai o "nevoie absolută" pentru a maximiza nutrienții din legume.
Legumele nu trebuie să fie servite complet simple și lipsite de aromă doar pentru a fi sănătoase, de fapt, potrivit unui nutriționist, există mai mult de un beneficiu al acoperirii verdețurilor în unt sau ulei. Ea a împărtășit dezvăluirea surprinzătoare despre importanța adăugării de grăsimi la acestea atunci când le gătești.
Nutriționistul calificat Lisa Kilgour a dezvăluit că "trebuie neapărat să pui unt pe legume". Deși poate părea ciudat să adaugi ingrediente grase atunci când gătești cu produse proaspete și sănătoase, experta a explicat că acest lucru poate fi de fapt benefic pentru sănătatea ta. Ea a demonstrat exact cum să folosiți grăsimile sănătoase pentru a maximiza beneficiile consumului de legume.
Fie că sunteți în pană de modalități de a vă condimenta planul de alimentație sănătoasă sau pur și simplu v-ați plictisit de legumele simple, gătite la aburi, adăugarea de ulei și condimente este o modalitate excelentă de a injecta mai multă savoare în produsele proaspete.
Cu toate acestea, este un lucru de care mulți oameni se feresc în bucătărie de teama de a nu diminua beneficiile naturale ale consumului de orice, de la frunze de salată la broccoli, în primul rând.
Vezi și: Obiceiul care te poate ucide. E un necaz comun. Vasele de sânge explodează
Dar, potrivit Lisei Kilgour, nutriționist holistic înregistrat și autor al cărții Undieting, poate fi de fapt mai benefic decât ați putea crede să vă acoperiți verdețurile cu uleiuri sau unt.
"Trebuie neapărat să puneți unt pe legume, sau ulei de măsline - sau un fel de grăsime", a spus Lisa Kilgour, potrivit Express.
Prepararea legumelor - FOTO: Freepik@atlascompany
Ea a menționat că ideea că "toate uleiurile sunt rele" pentru sănătate ar trebui să fie ignorată atunci când vine vorba de o dietă echilibrată, adăugând că este "important să se adauge grăsimi" pentru a face unele alimente mai nutritive.
"Toate legumele vin cu vitamine și nutrienți solubili în grăsimi - care includ, A, D E și K. Iar acestea au neapărat nevoie de grăsime pentru a fi absorbite", a mai subliniat nutriționistul.
Vezi și: Protecția gastrică și interacțiunea cu celelalte medicamente. Efectele pe termen lung
Demonstrându-și punctul de vedere cu năutul, o legumă cu frunze verzi care are un conținut ridicat de vitamina K, nutriționista a subliniat că, dacă nu adaugă niște uleiuri de măsline din unt la năutul ei, nu va primi acea vitamina K.
Această vitamină este responsabilă pentru a ajuta calciul să ajungă în oase, așa că organismul tău ar putea pierde din acest lucru dacă nu o poți absorbi din sursele tale alimentare.
"Există, de asemenea, unii antioxidanți, cum ar fi licopenul, care este roșu - deci în roșii și în tot ce este roșu. Este un antioxidant solubil în grăsimi și are absolut nevoie de ceva gras pentru absorbție", a mai precizat nutriționistul.
Potrivit Lisei, același lucru este valabil și pentru betacarotenul care se găsește în morcovi, cartofi dulci și "toate legumele portocalii".
Acest lucru se datorează faptului că este o pro-vitamină A, ceea ce înseamnă că se transformă în vitamina A - deși nu fără ajutorul unor grăsimi.
Vezi și: Scaunul exploziv, nu diarea, ce este, de fapt. Cauzele și impactul asupra sănătății
Expertul i-a îndemnat pe utilizatorii TikTok să "ungă cu unt" sau să adauge ulei de măsline în mâncăruri atunci când gătesc astfel de legume, ca "modalitate de a absorbi mai bine substanțele nutritive".
Nu doar gătitul cu uleiuri poate contribui la îmbunătățirea aportului de nutrienți. Lisa a adăugat că și asocierea anumitor alimente poate funcționa.
Unul dintre exemplele ei a fost asocierea morcovilor cruzi cu ciocolată neagră care are un conținut ridicat de solide de cacao pentru "mai multe grăsimi sănătoase".
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.