Ingredientul care activează nutrienții din legume. E o sursă de sănătate. Cum trebuie să le gătești

Ingredientul care activează nutrienții din legume și le dă savoare. Cum trebuie să le gătești pentru a fi o alegere sănătoasă.
Care este ingredientul care activează nutrienții din legume și le dă savoare. Nutriționiștii dezvăluie care este ingredientul de care ai o "nevoie absolută" pentru a maximiza nutrienții din legume.
Legumele nu trebuie să fie servite complet simple și lipsite de aromă doar pentru a fi sănătoase, de fapt, potrivit unui nutriționist, există mai mult de un beneficiu al acoperirii verdețurilor în unt sau ulei. Ea a împărtășit dezvăluirea surprinzătoare despre importanța adăugării de grăsimi la acestea atunci când le gătești.
De ce să pui unt pe legume
Nutriționistul calificat Lisa Kilgour a dezvăluit că "trebuie neapărat să pui unt pe legume". Deși poate părea ciudat să adaugi ingrediente grase atunci când gătești cu produse proaspete și sănătoase, experta a explicat că acest lucru poate fi de fapt benefic pentru sănătatea ta. Ea a demonstrat exact cum să folosiți grăsimile sănătoase pentru a maximiza beneficiile consumului de legume.
Fie că sunteți în pană de modalități de a vă condimenta planul de alimentație sănătoasă sau pur și simplu v-ați plictisit de legumele simple, gătite la aburi, adăugarea de ulei și condimente este o modalitate excelentă de a injecta mai multă savoare în produsele proaspete.
Cu toate acestea, este un lucru de care mulți oameni se feresc în bucătărie de teama de a nu diminua beneficiile naturale ale consumului de orice, de la frunze de salată la broccoli, în primul rând.
Vezi și: Obiceiul care te poate ucide. E un necaz comun. Vasele de sânge explodează
De ce să pui ulei peste legume
Dar, potrivit Lisei Kilgour, nutriționist holistic înregistrat și autor al cărții Undieting, poate fi de fapt mai benefic decât ați putea crede să vă acoperiți verdețurile cu uleiuri sau unt.
"Trebuie neapărat să puneți unt pe legume, sau ulei de măsline - sau un fel de grăsime", a spus Lisa Kilgour, potrivit Express.
Legumele au nevoie de grăsime
Prepararea legumelor - FOTO: Freepik@atlascompany
Ea a menționat că ideea că "toate uleiurile sunt rele" pentru sănătate ar trebui să fie ignorată atunci când vine vorba de o dietă echilibrată, adăugând că este "important să se adauge grăsimi" pentru a face unele alimente mai nutritive.
"Toate legumele vin cu vitamine și nutrienți solubili în grăsimi - care includ, A, D E și K. Iar acestea au neapărat nevoie de grăsime pentru a fi absorbite", a mai subliniat nutriționistul.
Vezi și: Protecția gastrică și interacțiunea cu celelalte medicamente. Efectele pe termen lung
Demonstrându-și punctul de vedere cu năutul, o legumă cu frunze verzi care are un conținut ridicat de vitamina K, nutriționista a subliniat că, dacă nu adaugă niște uleiuri de măsline din unt la năutul ei, nu va primi acea vitamina K.
Această vitamină este responsabilă pentru a ajuta calciul să ajungă în oase, așa că organismul tău ar putea pierde din acest lucru dacă nu o poți absorbi din sursele tale alimentare.
"Există, de asemenea, unii antioxidanți, cum ar fi licopenul, care este roșu - deci în roșii și în tot ce este roșu. Este un antioxidant solubil în grăsimi și are absolut nevoie de ceva gras pentru absorbție", a mai precizat nutriționistul.
Potrivit Lisei, același lucru este valabil și pentru betacarotenul care se găsește în morcovi, cartofi dulci și "toate legumele portocalii".
Acest lucru se datorează faptului că este o pro-vitamină A, ceea ce înseamnă că se transformă în vitamina A - deși nu fără ajutorul unor grăsimi.
Vezi și: Scaunul exploziv, nu diarea, ce este, de fapt. Cauzele și impactul asupra sănătății
Expertul i-a îndemnat pe utilizatorii TikTok să "ungă cu unt" sau să adauge ulei de măsline în mâncăruri atunci când gătesc astfel de legume, ca "modalitate de a absorbi mai bine substanțele nutritive".
Nu doar gătitul cu uleiuri poate contribui la îmbunătățirea aportului de nutrienți. Lisa a adăugat că și asocierea anumitor alimente poate funcționa.
Unul dintre exemplele ei a fost asocierea morcovilor cruzi cu ciocolată neagră care are un conținut ridicat de solide de cacao pentru "mai multe grăsimi sănătoase".
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Cum scap de pofta de dulce
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!